Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 13:28
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
[ Нові повідомленняУчасникиПравила форумуПошукRSS ]

Статистика

Форма входу

Логін:
Пароль:
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Інформаційно-методичний центр » Атестація » Необхідно ввести ліцензування вчителів (Тема для обговорення)
Необхідно ввести ліцензування вчителів
АдміністраторДата: Вівторок, 09.12.2014, 19:00 | Сообщение # 1
kolosvita

Група: Адміністратори
Повідомолень: 147
Нагороди: 1
Статус: Offline


Ігор Лікарчук. Директор Українського центру оцінювання вважає, що учителі мають отримувати ліцензію

В Україні необхідно запровадити ліцензування педагогічної діяльності. Таку думку в статті для ZN.UA висловив директор Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Ігор Лікарчук.

"Тобто кожен, у кого є вища педагогічна освіта і бажання працювати в будь-якому навчальному закладі, повинен отримати ліцензію", - пояснює він свою ініціативу.

Видачею ліцензій, за його словами, повинні займатися незалежні атестаційні комісії, без будь-якої участі в них чиновництва або керівників навчальних закладів. Отримання ліцензії повинно супроводжуватися складанням фахових екзаменів та випробувальними тренінгами, які дали б підстави для об'єктивного оцінювання придатності тієї або іншої особи до педагогічної діяльності, наявності у неї необхідних знань, умінь і навичок.

Отримання ліцензії потрібно зробити обов'язковою умовою як для випускників вищих навчальних закладів, які не мають педагогічного стажу, так і для тих, хто працює вже не перший рік, вважає Лікарчук.

"Для останніх необхідно ввести практику підтвердження ліцензії кожні чотири-п'ять років, скасувавши нинішню атестацію. Якщо ліцензію не підтвердив, про продовження педагогічної діяльності не може бути й мови, незважаючи на будь-які заслуги, звання, нагороди тощо", - каже він.

"Чи можна вибудувати таку систему в Україні? Звичайно, можна. Такі системи успішно працюють у багатьох країнах світу. Було б бажання і політична воля", - резюмує директор УЦОЯО.
 
Форум » Інформаційно-методичний центр » Атестація » Необхідно ввести ліцензування вчителів (Тема для обговорення)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: