Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 23.04.2024, 09:29
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Навчальні заклади

Статистика сайту


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід

Логін:
Пароль:

Останні оголошення

[23.03.2020][Термінові оголошення]
Оголошення про закриття тендеру
[20.03.2019][Листи Управління]
Про Всеукраїнську премію "Диво-Дитина"
[18.02.2019][Накази Управління]
Всеукраїнський конкурс на кращий план-­конспект уроків природничих дисциплін із елементами медіаграмотності для 1-11 класів
[07.02.2019][Листи Управління]
Перелік міжнародних мовних іспитів результати
[05.02.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[30.01.2019][Накази Управління]
Про внесення змін до наказу від 28.12.2018р.№214-од "Про організацію підвищення кваліфікації педагогічних працівників"
[30.01.2019][Накази Управління]
Про відрядження на курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників Коломийської міської ОТГ у лютому 2019
[18.01.2019][Поточні оголошення]
Щодо проведення вебінару до Дня безпечного Інтернету
[17.01.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[03.01.2019][Поточні оголошення]
Літній табір з олімпіадної математики для талановитих підлітків

Корисні посилання

Головна » 2018 » Січень » 19

Відома багатьом учасникам олімпіади з інформатики крилата фраза: «Я не знаю, як розв’язувати задачі. Я лише знаю, що після того, як розв’язати їх багато, то починаєш це робити краще, починаєш краще бачити можливі підходи до розв’язання задач, починаєш краще їх відчувати» Відповідь на запитання «Як розв’язати задачу?», особливо, якщо це олімпіадна задача, не завжди лежить на поверхні, тому що її пошук є творчим процесом. І єдиного підходу до таких задач знайти неможливо, але, як показує практика, є ряд методів та прийомів, використання яких допомагає навчитися розв’язувати задачі. Отже, щоб навчитися розв’язувати задачі, потрібно розібратися в тому, що таке задача, як вона побудована, із яких частин складається умова, які інструменти можна використати для її розв’язання.

12 січня 2018 року на базі Коломийської гімназії ім. М. Грушевського відбувся тренувальний збір учасників ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики. Урок проводив спеціально запрошений гість, колишній учень гімназії Данило Мочернюк – студент ІІ курсу факультету прикладної математики Львівського національного університету ім. І. Франка, учасник півфіналу чемпіонату світу з програмування, автор завдань ІІ етапу олімпіади з інформатики для учнів у Львівській області. Школярі розв’язували завдання підвищеної складності, а потім проаналізували разом з тренером хід вирішення кожної задачі.

Учасники мали змогу поспілкуватися з досвідченим програмістом, який розповів про стратегію участі у змаганнях, способи самопідготовки та вдосконалення своїх вмінь і навичок.

Додав: Адміністратор | Переглядів: 260 | | Дата: 19.01.2018

Сучасний урок – це урок,

на якому вислуховують будь-яку твою думку,

урок, де людина учиться бути людиною .

17 січня 2018р. на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №8 відбувся міський семінар-практикум для вчителів біології закладів загальної середньої освіти на тему « Сучасний урок біології. Використання арт-терапевтичних методик на уроках біології з метою підвищення інтересу до предмета ».

Цікаву та змістовну доповідь підготувала вчитель біології Леся Валеріївна Арсенич. Вона ознайомила присутніх з характерними ознаками сучасного уроку та методами підвищення інтересу учнів до навчання, наголосила, що сучасний урок повинен проводитися в умовах дружнього та партнерського співробітництва учитель-учень, а також ознайомила учасників семінару з технологією «Перевернутий клас», з основними перевагами та недоліками цієї технології. Леся Валеріївна акцентувала на важливості застосування інформаційних технологій для підвищення ефективності активних методів навчання для всіх форм організації навчально-виховного процесу: на уроках під час самостійних, практичних та контрольних робіт, на всіх етапах проведення уроку, у ході проведення виховних та позашкільних заходів. Особливо корисним і доступним у навчанні біології є використання VirtuLab - найбільшого в сучасному Інтернеті збірника віртуальних дослідів з різних навчальних дисциплін, який має безкоштовний доступ. Віртуальна лабораторія моделює реальне лабораторне середовище і процеси, тож учні мають змогу перетворити свої теоретичні знання в практичні шляхом проведення експериментів. Крім того, віртуальне середовище сприяє увазі і мотивації до навчання, підтримує дискусію між учасниками навчального процесу. Леся Валеріївна рекомендувала використовувати 3D атлас тіла людини - інтерактивний анатомічний атлас, що дозволяє вивчати анатомію і фізіологію людини в режимі онлайн при вивченні біології у 8 класі.

Під час психологічного тренінгу з елементами арт-терапевтичних технік, який провів практичний психолог Володимир Анатолійович Акімов, присутні оптимізували міжособистісне і внутрішньогрупове спілкування, групову згуртованість, розвинули і вдосконалили комунікативні навички, налаштувалися на прояв взаємної емоційної підтримки.

Усі учасники міського семінару-практикуму отримали цікавий досвід та позитивні емоції.

Додав: Адміністратор | Переглядів: 313 | | Дата: 19.01.2018

Залучення молоді до суспільно корисної громадської діяльності відбувається у межах проекту «Через власний приклад», який здійснює ВМГО «Студентське братство» у 10 регіонах України в рамках «Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», яка фінансується Агенством США з міжнародного розвитку та впроваджується організацією Pact в Україні. Серед завдань проекту – формування з числа школярів та студентів волонтерів, майбутніх громадських лідерів, навчання їх проведенню просвітницьких або екологічних акцій у своїх громадах.


18 січня до гімназії завітали представники організації з лекцією "Розвиток громадянської освіти". Гімназисти мали можливість ознайомитися з діяльністю студентського братства, а бажаючі та зацікавлені в громадській діяльності заповнити анкету та вступити до лав активістів.

Додав: Адміністратор | Переглядів: 353 | | Дата: 19.01.2018