Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 14:41
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Навчальні заклади

Статистика сайту


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід

Логін:
Пароль:

Останні оголошення

[23.03.2020][Термінові оголошення]
Оголошення про закриття тендеру
[20.03.2019][Листи Управління]
Про Всеукраїнську премію "Диво-Дитина"
[18.02.2019][Накази Управління]
Всеукраїнський конкурс на кращий план-­конспект уроків природничих дисциплін із елементами медіаграмотності для 1-11 класів
[07.02.2019][Листи Управління]
Перелік міжнародних мовних іспитів результати
[05.02.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[30.01.2019][Накази Управління]
Про внесення змін до наказу від 28.12.2018р.№214-од "Про організацію підвищення кваліфікації педагогічних працівників"
[30.01.2019][Накази Управління]
Про відрядження на курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників Коломийської міської ОТГ у лютому 2019
[18.01.2019][Поточні оголошення]
Щодо проведення вебінару до Дня безпечного Інтернету
[17.01.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[03.01.2019][Поточні оголошення]
Літній табір з олімпіадної математики для талановитих підлітків

Корисні посилання

Головна » 2018 » Січень » 25

У Коломийській гімназії ім.М.Грушевського Всеукраїнське молодіжне громадське об’єднання «Студентське братство» за сприяння Управління освіти Коломийської міської ради провело лекцію з громадянської освіти.

Захід відбувся у межах  проекту «Через власний приклад», який здійснює ВМГО «Студентське братство» в рамках «Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», яка впроваджується організацією Pact в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку.

Перед коломийськими старшокласниками виступили 18-річні лектори Всеукраїнського молодіжного громадського об’єднання "Студентське братство”, студенти Київського університету ім.Т.Шевченка Євген Суглобов та Дмитро Філоненко. До речі, перед відвідуванням гімназії київські студенти відвідали почесного жителя Коломиї Мирослава Симчича, героя фільму «Війна Мирослава Симчича», який понад 32 роки був політв’язнем радянського тоталітарного режиму. Цей фільм активісти Студентського братства показують у школах різних регіонів України.

Лектори подякували Управлінню освіти Коломийської міської ради за сприяння в реалізації заходів проекту «Через власний приклад». Під час лекції старшокласники побачили телесюжети з молодіжними «історіями успіху» про те, як ще зі шкільної лави можна проводити успішні громадські акції і просвітницькі заходи – екоуроки - для захисту довкілля та формування екосвідомості, кіноуроки - розвитку історичної свідомості молоді.

Один з лекторів - Євген Суглобов – переселенець з окупованого Луганська, який залучився до Студентського братства два місяці тому під час аналогічної презентації проекту «Через власний приклад» в його університеті,  розповів школярам: «дуже важливо робити свідомий вибір, будувати своє майбутнє. Війна і окупація мого рідного Луганська змусила мене зробити вибір. Через військові дії мої батьки виїхали зі мною і братом до родичів в Росію. Але в Росії все чуже і мені вдалося переконати батьків переїхати до столиці України. Після того я зайнявся волонтерством для допомоги учасникам АТО. На першому курсі я записався у волонтери Студентського братства, пройшов навчання, став лектором і тепер вже провів лекції у інших регіонах України. Із зацікавленими волонтерами ми разом плануємо їх перші громадські акції. Завдяки підтримці педагогів Студентське братство планує навчити усіх зацікавлених коломийських старшокласників робити перші кроки в розвитку їх громадських зацікавлень». Євген також запевнив, що Студентське братство буде підтримувати юних коломийчан у проведенні просвітницьких заходів, таких як кіноуроки та екоуроки. Охочі старшокласники зголосилися стати волонтерами та обрали для себе цікаві напрямки громадської діяльності.

Інший лектор Студентського братства, першокурсник з Києва Дмитро Філоненко розповів, що до Студентського братства він записався під час такої ж презентації проекту «Через власний приклад» в його навчальному закладі восени, відтак навчився проводити презентації та громадські акції і сьогодні залучає молодь до громадської активності.  

Заходами проекту Студентського братства «Через власний приклад» охоплено понад 7 тисяч старшокласників та студентів у 14 областях України. Плануються продовження виступів лекторів Студентського братства у інших навчальних закладах Коломиї.

Додав: Адмін | Переглядів: 332 | | Дата: 25.01.2018

19 січня 2018 року у обласній філармонії міста Івано-Франківська відбувся щорічний обласний конкурс фольклорно-етнографічних колективів закладів загальної середньої освіти. Юні таланти змагалися за звання кращого.

Наше місто гідно представили колективи учнів Коломийської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1 імені В.Стефаника та вихованців Коломийського будинку дитячої та юнацької творчості. Журі конкурсу відзначили високий рівень підготовки наших колективів та художню виразність виконання творів . Юні вокалісти здобули:

ІІ місце у номінації «Вокальне мистецтво» - колектив спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1 імені В.Стефаника (керівник Могильняк Михайло Дмитрович);

ІІ місце у номінації «Вокальне мистецтво» - колектив будинку дитячої та юнацької творчості Коломийської міської ради (керівник Кирничук Любов Миколаївна).

Вітаємо наших призерів та їхніх керівників з успішним виступом. Бажаємо не зупинятись на досягнутому, наполегливо працювати та вдосконалювати свою майстерність, даруючи слухачам насолоду від спілкування з музичним мистецтвом.

Додав: Адміністратор | Переглядів: 332 | | Дата: 25.01.2018