Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 14:03
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Навчальні заклади

Статистика сайту


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід

Логін:
Пароль:

Останні оголошення

[23.03.2020][Термінові оголошення]
Оголошення про закриття тендеру
[20.03.2019][Листи Управління]
Про Всеукраїнську премію "Диво-Дитина"
[18.02.2019][Накази Управління]
Всеукраїнський конкурс на кращий план-­конспект уроків природничих дисциплін із елементами медіаграмотності для 1-11 класів
[07.02.2019][Листи Управління]
Перелік міжнародних мовних іспитів результати
[05.02.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[30.01.2019][Накази Управління]
Про внесення змін до наказу від 28.12.2018р.№214-од "Про організацію підвищення кваліфікації педагогічних працівників"
[30.01.2019][Накази Управління]
Про відрядження на курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників Коломийської міської ОТГ у лютому 2019
[18.01.2019][Поточні оголошення]
Щодо проведення вебінару до Дня безпечного Інтернету
[17.01.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[03.01.2019][Поточні оголошення]
Літній табір з олімпіадної математики для талановитих підлітків

Корисні посилання

Головна » 2018 » Квітень » 27
Національна доктрина розвитку освіти України у ХХІ столітті визначила, що головною метою української системи освіти є створення умов для розвитку і самореалізації кожної особистості. На цій основі  формується нова педагогіка – педагогіка компетентної, відповідальної людини.

26 квітня 2018 року на базі загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №7 відбувся семінар-практикум для вчителів хімії з проблеми "Сучасні підходи до викладання хімії. Реалізація освітньої галузі Державного стандарту «Природознавство". 


У ході семінару–практикуму були висвітлені питання щодо реалізації компетентісного підходу у викладанні хімії через використання педагогічних інновацій. Вчителі обговорювали можливості розвитку, функціонування і життєдіяльності школи майбутнього, дискутували про роль учителя при спілкуванні з сучасним учнем та онлайн-сервіси з хімії, які можна використовувати для підвищення ефективності педагогічної діяльності.   
  


Досвідом роботи з використання якісних ресурсів мережі Інтернет як інструменту створення розвивального середовища поділилася Ольга Вигнанець, методист інформаційно-методичного центру.    



В підсумку семінару вчителі висловили думки про те, що сучасний вчитель має бути «у тренді», розумно поєднуючи традиційні та інноваційні методи викладання хімії, частіше застосовувати нові інноваційні підходи, зокрема, онлайн-сервіси, педагогічні програмні засоби.   

Усі учасники міського семінару-практикуму отримали цікавий досвід та позитивні емоції.
Додав: News | Переглядів: 245 | | Дата: 27.04.2018

У рамках українсько-німецького року мов, проголошеного міністрами закордонних справ Німеччини та України, 23 квітня 2018 року у спеціалізованій школі І-ІІІ ст. імені Василя Стефаника проведено засідання літературного клубу «Лорелея». Перед шкільною родиною виступив поет, перекладач, вчитель німецької мови Анатолій Осадчий, який презентував нову поетичну збірку «Від Пруту до Рейну», у яку ввійшли оригінальні вірші автора та переклади на німецьку мову віршів Т.Мельничука, В.Герасим’юка, В.Рябого, М.Лазарука та інших поетів, а також переклади українською Й.В.Гете, Ф.Шіллера, Г.Гайне, І.Бахман, Ґ.Тракля, П.Розеґґера. 



Учасники клубу, учні 8-10 класів, декламували вірші українською й німецькою мовами та зацікавлено слухали гостя. Анатолій Осадчий – автор книги перекладів «Із скарбниці німецької та австрійської лірики», наукових праць «Німецький острів біля Коломиї та його вплив на лексику Коломийської Гуцульщини», «Німецькі прізвища на теренах Коломийщини», «Шванки та легенди німецькомовного острова біля Коломиї». Прикметно, що він окреслив перспективи наукових досліджень у царині українсько-німецьких літературних контактів для юних германістів.



Організували цей змістовний і цікавий захід учителі німецької мови Л.В.Никипанчук, Г.М.Сіщук та М.Р.Дмитерко, творчий підхід й ентузіазм яких і зумовлює успіхи їхніх учнів, знавців німецької мови.
Додав: News | Переглядів: 307 | | Дата: 27.04.2018

23 квітня до Всеукраїнського дня психолога на базі Коломийського педагогічного коледжу було проведено лекцію з елементами тренінгу: "Психологічні аспекти впровадження інклюзивної освіти в Україні. Соціальна інклюзія. Освітнє середовище для дітей з особливими освітніми потребами." 

Під час заходу учасники визначили актуальність потреби соціалізації дітей з вадами психофізичного розвитку і з'ясували суть, мету та основні принципи інклюзивного навчання. Провели аналіз стану інклюзивної освіти в Україні на основі досліджень "Європейської дослідницької організації (ERA)". Проаналізували результати досліджень в закладах освіти м. Коломиї (3-4-ті класи ЗОШ №8 та Природничо-математичного ліцею) на предмет ставлення дітей до їх однолітків з особливими потребами. Прийшли до висновку, що освітнє середовище не готове до взаємодії з дітьми з вадами розвитку та про необхідність просвітницької роботи з метою підготувати середовище до толерантного сприйняття дітей з обмеженими можливостями. 



В практичній частині була проведена вправа "Акваріум" з метою продемонструвати, яка роль вчителя як керівника та організатора в процесі інклюзивної освіти, та які проблеми та ризики можуть виникнути в роботі з дітьми з особливими потребами. Спостерігачі висловлювали свої думки з приводу побаченого, аналізували і коментували дії та ролі учасників. 

На завершення визначили пріоритетні завдання психологічного супроводу інклюзивного навчання та переглянули короткометражний фільм "Казка про Соловейка з одним крилом". 

Щиро дякуємо Людмилі Прокопів (викладач психології, Кандидат психологічних наук, сертифікований тренер Нової української школи) за розкриття важливих питань інклюзивного навчання
Додав: News | Переглядів: 367 | | Дата: 27.04.2018

23 квітня 2018 року на базі Коломийської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 8 відбувся обласний семінар-тренінг лідерів учнівського самоврядування та їх координаторів закладів загальної середньої освіти міста Коломиї та Коломийського району. 

В рамках виїзного заходу організатори управління екології та природних ресурсів при співпраці департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації презентували екологічний проект «Менше сміття – краще життя». Перед учасниками семінару виступили Петро Кульба, начальних відділу економіки природоохоронної діяльності, екологічного моніторингу, зав’язків з громадськістю та ЗМІ Управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської ОДА, який розповів про негативний вплив твердих побутових відходів на довкілля. Під час тренінгу учнів та дорослих навчали, як правильно організувати роботу з сортування відходів, повторного їх використання, а також поширювати отриману інформацію серед школярів та дорослого населення. 

У заході також взяли участь спеціаліст першої категорії управління освіти Оксана Тростянецька та в.о. директора інформаційно-методичного центру Марія Отрощенко. 

Учасники семінару-тренінгу висловлювали думки і побажання включитись у активну роботу за чистоту нашого міста та довколишніх сіл, щоб жити в гармонії з природою та довкіллям.


Додав: News | Переглядів: 317 | | Дата: 27.04.2018