Вітаю Вас Гість!
Четвер, 18.04.2024, 20:23
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Навчальні заклади

Статистика сайту


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід

Логін:
Пароль:

Останні оголошення

[23.03.2020][Термінові оголошення]
Оголошення про закриття тендеру
[20.03.2019][Листи Управління]
Про Всеукраїнську премію "Диво-Дитина"
[18.02.2019][Накази Управління]
Всеукраїнський конкурс на кращий план-­конспект уроків природничих дисциплін із елементами медіаграмотності для 1-11 класів
[07.02.2019][Листи Управління]
Перелік міжнародних мовних іспитів результати
[05.02.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[30.01.2019][Накази Управління]
Про внесення змін до наказу від 28.12.2018р.№214-од "Про організацію підвищення кваліфікації педагогічних працівників"
[30.01.2019][Накази Управління]
Про відрядження на курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників Коломийської міської ОТГ у лютому 2019
[18.01.2019][Поточні оголошення]
Щодо проведення вебінару до Дня безпечного Інтернету
[17.01.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[03.01.2019][Поточні оголошення]
Літній табір з олімпіадної математики для талановитих підлітків

Корисні посилання

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 105 106 107 108 109 ... 176 177 »
Щиросердно вітаю учнів та їх батьків,
педагогічні колективи закладів освіти
зі світлим Христовим Воскресінням! 
Хай Великодні свята обдарують Вас міцним здоров’ям, 
принесуть Вашим родинам радість, мир, щастя і добро!
Хай Боже благословення ніколи не покидає Вас!
Начальник управління освіти КМР,
Любомир Бордун
Додав: boromyr | Переглядів: 427 | | Дата: 29.04.2016

    Більше тисячі школярів і студентів з викладачами зібралися біля Катедрального собору Преображення Господнього у Коломиї, звідки розпочалася Хресна дорога.

 

    «У нашій історії був час, коли забороняли ходити до церкви, тримати ікони удома, хреститися, але ми всі є хрещеними, тому кожен повинен знати історію життя Христа і його проповіді, - кажеПравлячий Архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ Владика Василь Івасюк. – Христос проповідував любов, правду, красу. Ось це і є дорога, якою повинна йти молодь. Власне, саме через таку ходу і релігійні, духовні практики ми повинні відкривати дітям очі на істину. Адже молоді люди зараз стоять на шляху вибору, який є надто складним особливо у кризовий період, який сьогодні триває в Україні. Але як каже українське прислів’я: «Без Бога ані до порога», тому ми повинні спрямувати молодь йти дорогою правди з Богом у серці».

 

   Після спільної молитви всі вирушили хресною дорогою вздовж центральної частини міста. Молоді люди по черзі несли важкий хрест у супроводі духовних пісень та спеціально адаптованих читань стацій.

   Хресна хода для молоді у Коломиї проходить вперше.

   Організував її настоятель Катедрального собору отець Олександр Волощук.

  «У п’яту неділю Великоднього посту проходила Хресна дорога по місту для всіх мешканців і гостей Коломиї, - розповідає отець Олександр. – Тепер, у страсний тиждень, організували ходу, щоб діти могли пережити страсті і ту дію відкуплення, яку зробив Христос 2000 років тому. Важливо, щоб молодь, самостійно читаючи стації, роздумувала над страстями, над своїми вчинками і над своїм життям. Христос каже: «Не бороніть дітям приходити до мене». Ми намагаємося показати молоді, що варто відвідувати Храм Божий».

   Започаткувавши цьогоріч Хресну дорогу для молоді, отець Олександр Волощук має надію, що цей захід стане хорошою щорічною традицією для Коломиї.

   Радо підтримав таку ініціативу начальник управління освіти в Коломиї Любомир Бордун.

   «Безумовно, у такий складний для України час духовність є пріоритетною, - провадить розмову Любомир Бордун. – І саме під час християнських зібрань ми повинні разом молитися за здоров’я всіх українців, молоді і за мир в Україні».

   Учні усіх навчальних закладів міста долучились до Хресної ходи. Першими, хто несли дерев’яний Хрест, були гімназисти.

   «Учні Коломийської гімназії долучились до духовного заходу, адже молоді необхідно брати участь у Хресних дорога для переосмислення життєвих цінностей і власного життя, - зазначив директор Коломийської гімназії ім. М. Грушевського Володимир Ткачук. – Більше того, розпочинаючи і завершуючи кожен навчальний рік, наші учні відвідують молебень у Катедральному соборі. А щовівторка о 8 годині вихованці нашого закладу моляться у гімназійній каплиці, де отець Володимир Касіян проводить для них скорочену Службу Божу. Ми прагнемо прививати дітям любов до церкви і залучати до релігійних програм».

                                                                              Олена Козаченко для ФІРТКИ

Додав: boromyr | Переглядів: 506 | | Дата: 29.04.2016

5-6 квітня 2016 року в актовій залі управління освіти відбулося засідання атестаційної комісії ІІ рівня при управлінні освіти Коломийської міської ради.

Всього було атестовано 96 педагогічних працівників навчальних закладів міста. Усі вчителі в міжатестаційний період підвищили свій професійний рівень та педагогічну майстерність.

За результатами рішення атестаційної комісії:
1) присвоєно:
- кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії» 12 педагогам;
- педагогічне звання «старший учитель» – 13;
- педагогічне звання «учитель-методист» – 2;

2) підтверджено:
- кваліфікаційну категорію спеціаліст вищої категорії – 74 педагогам;
- педагогічне знання «старший учитель» – 36;
- педагогічне звання «учитель-методист» – 13;
- педагогічне звання «вихователь-методист» – 1.


Додав: boromyr | Переглядів: 454 | | Дата: 27.04.2016

З 18.04.2016р. по 22.04.2016 року в Коломийському дошкільному навчальному закладі №7 «Росинка» пройшов «Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності». У запланованих заходах взяли участь 140 дітей, 50 працівників дошкільного закладу та батьки вихованців. Мета проведення «Тижня безпеки життєдіяльності»: поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя; пропаганда здорового способу життя серед дітей та батьків; вироблення у дітей дошкільного віку умінь та навичок, щодо захисту свого життя і здоров’я під час надзвичайних ситуацій.



Варто відзначити цікаво проведені екскурсії для старших дошкільників, які разом з вихователями побували в пожежній частині, де мали змогу зблизька розглянути пожежні машини, ознайомитися з діями пожежників під час гасіння пожежі.



Цікаво і повчально для дітей було проведено цикли занять «Пожежна безпека», «Вуличний рух», «Безпека вдома і на вулиці». Всі свої знання та вміння дошкільники змогли продемонструвати на розвазі «Урок пожежної безпеки Тітоньки Сови»: діти одягались, як пожежники, «гасили пожежу», закріплювали правила безпеки життєдіяльності, демонстрували як і куди звертатись у випадках небезпеки. Також у групах середнього та старшого дошкільного віку у другу половину дня були організовані сюжетно-рольові ігри «Пожежники», «Рятувальники» та інші.
Додав: gravolan | Переглядів: 486 | | Дата: 25.04.2016

Кушнір Діана, учениця 7 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 і Гринюк Олександра, учениця 8 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 імені Героя України Тараса Сенюка посіли треті місця у четвертому етапі VІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Щиро вітаємо учнів і їхніх вчителів (Слабу Л.І. і Гринюк О.І.) з перемогою.
Бажаємо нових успіхів і досягнень.
Додав: gravolan | Переглядів: 483 | | Дата: 25.04.2016