Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 04:57
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Навчальні заклади

Статистика сайту


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід

Логін:
Пароль:

Останні оголошення

[23.03.2020][Термінові оголошення]
Оголошення про закриття тендеру
[20.03.2019][Листи Управління]
Про Всеукраїнську премію "Диво-Дитина"
[18.02.2019][Накази Управління]
Всеукраїнський конкурс на кращий план-­конспект уроків природничих дисциплін із елементами медіаграмотності для 1-11 класів
[07.02.2019][Листи Управління]
Перелік міжнародних мовних іспитів результати
[05.02.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[30.01.2019][Накази Управління]
Про внесення змін до наказу від 28.12.2018р.№214-од "Про організацію підвищення кваліфікації педагогічних працівників"
[30.01.2019][Накази Управління]
Про відрядження на курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників Коломийської міської ОТГ у лютому 2019
[18.01.2019][Поточні оголошення]
Щодо проведення вебінару до Дня безпечного Інтернету
[17.01.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[03.01.2019][Поточні оголошення]
Літній табір з олімпіадної математики для талановитих підлітків

Корисні посилання

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 106 107 108 109 110 ... 176 177 »


В рамках Року англійської мови в Україні Громадська організація GoGlobal разом з Міністерством освіти і науки України, компанією Microsoft та партнерами працює над розробкою нового формату дитячих пришкільних таборів – таборів з поглибленним вивченням англійської мови. Проект отримав назву «GoGlobal camps». Основне завдання команди проекту– показати дітям, що вивчення мов – це легко і просто, що літній табір може бути веселим, розважальним, та яскравим. Також однією з особливостей «GoGlobal camps» стане те, що в табори буде запрошено іноземних волонтерів – носіїв мови. Їх основним завданням стане надання допомоги вчителям у проведенні різноманітних навчальних та розважальних заходів для дітей, ігрових та спортивних активностей.

Відбір найкращих здійснювало незалежне журі, у складі якого були представники Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні, Міністерства освіти і науки України, компанії Microsoft, Американської торгівельної палати в Україні та команда GoGlobal. За результатами відбору статус «GoCamp» отримують 117 шкіл з 20-ти областей. Серед переможців є дві коломийські школи: спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №1 ім. В. Стефаника та НВК №9 «Школа-природничо-математичний ліцей». Вітаємо наших переможців, бажаємо продуктивної міжнародної співпраці та гарного відпочинку в таборах нового покоління!
Додав: gravolan | Переглядів: 537 | | Дата: 20.04.2016

У загальноосвітній школі І – ІІ ст. №10 14 квітня 2016 року приймали заступників директорів усіх шкіл міста на семінарі «Роль заступника директора з навчально – виховної роботи у підвищенні науково – методичної підготовки фахової майстерності вчителя та якісного забезпечення навчально – виховного процесу».



Запропонований захід, проведений у формі управлінських діалогів та презентації досвіду роботи вчителів, мав на меті обговорення важливості професійних особливостей особистості заступника директора. Зі вступним словом до учасників звернулася директор школи Одверко Л.В., яка коротко розповіла про традиції та специфіку навчального закладу.



Практичний модуль семінару був представлений творчо проведеними уроками геометрії у 7 Б класі вчителем математики Кузюк О.Й. та інформатики у 8 Б класі вчителем інформатики Вигнанець О.І.. Педагоги продемонстрували достатній рівень професійної майстерності та досконале володіння предметом.
 


Науково – методичний модуль розпочався з ділової гри «Сходинки до майстерності», запропонованої заступником директора Титик О.І. Учасники семінару разом з педагогами школи досліджували шляхи зростання професійності вчителя через надання методичної допомоги заступником
директора. Продовжили роботу представленням власних блогів Яцик Н.М., вчитель англійської мови ; Кузюк О.Й., вчитель математики; Дяків С.В., вчитель образотворчого мистецтва та Вигнанець О.І., вчитель інформатики. На завершення практичним психологом Калин Л.І. був проведений психологічний тренінг «Формула щастя вчителя».


Додав: gravolan | Переглядів: 446 | | Дата: 20.04.2016

Щорічно, у зручний для батьків школяра час, у закладах охорони здоров'я (а не у школах) проводяться обов'язкові медичні огляди дітей шкільного віку. Такі огляди необхідно проводити раз у рік і неодмінно в присутності батьків чи особи що їх заміняє. Також за їхньою згодою, після лікарського огляду, згідно з їх календарем будуть здіснюватися профілактичні щеплення. Крім того, в присутності батьків лікар повинен й заповнювати довідку про стан здоров'я дитини і надавати їм свої рекомендації. Ця довідка є дійсною протягом року з моменту її видачі.
Батькам не варто недооцінювати важливість профілактичного огляду, адже він дозволяє, якщо не уникнути, то хоча б зменшити можливі ризики перебігу захворювань у дитини, які можуть загостритися під час навчання. За даними статистики відомо, що більшість дитячого населення нашої країни має ті чи інші відхилення в стані здоров’я. За умови своєчасного виявлення проблем, здоров'я вдається зберегти у більшості випадків. Впродовж навчального року збільшується навантаження на організм, і якщо є «слабкі місця» то цілком ймовірний розвиток захворювання, яке можна було попередити.

Порядок проведення щорічних медичних оглядів у школярів затверджено спільним наказом Міністерства охорони здоров'я України та Міністерством освіти, науки, молоді та спорту від 16.07.2010 № 682 «Про удосконалення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних класів», який зареєстровано у Міністерстві юстиції України від 10 вересня 2010 року за № 794/18089.

Поглиблений медичний огляд за участі вузьких спеціалістів проводиться дітям лише декількох вікових категорій, а саме малюкам які йдуть у перший клас (6 років), учням 5-их класів (11 років) та підліткам 14-17 років щорічно, окрім дівчат у 16 років. В 11-му класі хлопці проходять медогляд у військкоматах, а дівчата у поліклініці.

Діти інших вікових категорій (7-10 та 12-13 років) повинні оглядатись один раз на рік лікарем-педіатром або лікарем загальної практики-сімейної медицини, який постійно спостерігає за дитиною за місцем проживання, в присутності батьків або осіб що їх заміняють. За результатами огляду лікар зобов’язаний видати довідку встановленої форми (086-1/0), яка дійсна один рік з моменту її видачі.

Схема періодичності обов'язкових медичних профілактичних оглядів учнів загальноосвітніх навчальних закладів

Вік дитиниЛікар-педіатр (лікар загальної практики - сімейної медицини) Лікарі-спеціалісти
Додаткові методи досліджень
1 23 4
6 років (перед вступом до загально-освітнього навчального закладу)
1 раз на рікДитячий хірург
Ортопед-травматолог Дитячий офтальмолог
Дитячий стоматолог
інші спеціалісти за показаннями
Аналіз крові (гемоглобін) та інші за показаннями
7, 8, 9, 10 років
1 раз на рікЗа показаннямиЗа показаннями
11 років
1 раз на рікДитячий хірург
Ортопед-травматолог Дитячий офтальмолог
Дитячий стоматолог
інші спеціалісти за показаннями
Аналіз крові (гемоглобін)
Аналіз крові на цукор у дітей з групи ризику по цукровому діабету та інші за показаннями
12, 13 років
1 раз на рікЗа показаннямиЗа показаннями
14, 15 років
1 раз на рікСтоматолог
Гінеколог дитячого та підліткового віку (за показаннями)
Дитячий хірург
Ендокринолог
Дитячий психолог (за показаннями)
Флюорографія
Аналіз крові (гемоглобін) та інші за показаннями
16, 17 років
1 раз на рік терапевт у разі обслуговування в студентській поліклініці
Стоматолог
Гінеколог дитячого та підліткового віку (за показаннями)
Флюорографія
Щороку перевірка гостроти зору, слуху; постави та плантографії проводиться молодшим спеціалістом з медичною освітою

Робити ажіотаж щодо медогляду не варто. Про медичний огляд дитини, насамперед, повинні подбати батьки, якщо їм не байдуже здоров’я їхньої дитини та учні – щоб знати стан свого здоров'я.

На початку нового навчального року шкільна адміністрація повинна брати до уваги дані медогляду, який діти пройшли від вересня минулого року. Так передбачає наказ, практика і здоровий глузд. Все решта - від незнання.

За роз’ясненням ви можете звертатись в управління охорони здоров’я облдержадміністрації за телефоном 55-20-14 і до заступників з питань охорони материнства та дитинства, завідувачів дитячими консультаціями/поліклініками, в заклади охорони здоров’я за місцем вашого проживання.


Кандидат медичних наук, доцент кафедри пропедевтики педіатрії ІФНМУ,
заступник начальника ГУОЗ Зоя Ціхонь
Додав: gravolan | Переглядів: 1270 | | Дата: 12.04.2016

Вітаємо з перемогою!
На всеукраїнських змаганнях з туристичних спортивних походів серед учнівської молоді команда Коломийської станції юних туристів (керівник Шалаєнко А.М.) посіла ІІІ місце за пішохідний похід ІІ категорії складності по українських Карпатах.

Додав: boromyr | Переглядів: 408 | | Дата: 12.04.2016

В Коломийській ЗОШ І-ІІІст. №8 відбувся трудовий десант-толока під назвою "Школа - наш дім і нам приємно жити в нім". До прибирання шкільної території та озеленення пришкільних клумб долучилися не тільки учні, але і їхні батьки, педагогічний та технічний персонал і вихованці гуртка "Юні друзі природи". Адміністрація школи вдячна всім трудівникам, які виконали добру і корисну справу.


Додав: gravolan | Переглядів: 433 | | Дата: 09.04.2016