Вітаю Вас Гість!
Четвер, 18.04.2024, 04:09
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Навчальні заклади

Статистика сайту


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід

Логін:
Пароль:

Останні оголошення

[23.03.2020][Термінові оголошення]
Оголошення про закриття тендеру
[20.03.2019][Листи Управління]
Про Всеукраїнську премію "Диво-Дитина"
[18.02.2019][Накази Управління]
Всеукраїнський конкурс на кращий план-­конспект уроків природничих дисциплін із елементами медіаграмотності для 1-11 класів
[07.02.2019][Листи Управління]
Перелік міжнародних мовних іспитів результати
[05.02.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[30.01.2019][Накази Управління]
Про внесення змін до наказу від 28.12.2018р.№214-од "Про організацію підвищення кваліфікації педагогічних працівників"
[30.01.2019][Накази Управління]
Про відрядження на курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників Коломийської міської ОТГ у лютому 2019
[18.01.2019][Поточні оголошення]
Щодо проведення вебінару до Дня безпечного Інтернету
[17.01.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[03.01.2019][Поточні оголошення]
Літній табір з олімпіадної математики для талановитих підлітків

Корисні посилання

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 136 137 138 139 140 ... 176 177 »
     
         Звернення президії Коломийської міської організації            профспілки  працівників освіти і науки України 
до Президента України, Верховної Ради
та Кабінету Міністрів України


Як стало відомо,  Міністерство фінансів  України з метою економії коштів готує пропозиції до Верховної Ради України щодо внесення змін до ряду законодавчих актів, якими передбачено суттєве звуження багатьох соціальних гарантій працівників галузі. Такі його дії викликають глибоке обурення педагогічної громади  міста.
У період  інфляції, різкого зростання цін та погіршення  рівня життя освітян  цинічним є намагання Уряду зменшити розміри їх заробітної плати, яка  є найнижчою в Європі.    Збільшення   тижневого навчального навантаження педагогічних працівників поповнить велику армію безробіних   і поглибить непросту ситуацію на ринку праці.
Освітяни  Коломиї категорично не сприймають антисоціальні перспективи про скасування гарантій фінансового забезпечення галузі, запровадження обов’язкового  дев’ятирічного навчання тощо.  
Висловлюємо також обурення проти намірів підвищити пенсійний вік, збільшити страховий стаж, зокрема для призначення пенсій за вислугу років пед працівникам, змінити порядок індексації доходів громадян, скасувати норми про відрахування коштів на оздоровлення, на охорону праці, звузити права територіальних громад приймати рішення про реорганізацію та ліквідацію загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів тощо.
Вважаємо, що у влади є інші можливості наповнювати бюджет держави, зокрема через легалізацію тіньового бізнесу, посилення боротьби з  корупцією та ухилянням від сплати податків, збільшення оподаткування заможних верств населення. Вирішення державних проблем за рахунок працівників бюджетної сфери та інших незаможних громадян є неприпустимим.
Звертаємося до Президента, Верховної Ради та її депутатів, Уряду України  не допустити прийняття протиконституційних, антисоціальних    законів, оскільки їх реалізація може спровокувати соціальний вибух.
Висловлюємо готовність освітян відстоювати свої права та соціально-економічні інтереси шляхом проведення передбачених законодавством масових заходів, аж до застосування крайнього засобу вирішення конфлікту – страйку.
 
Президія Коломийської міської профспілки

Додав: Рудик_ТМ | Переглядів: 417 | | Дата: 11.12.2014

Вітаємо команду учнівської ради «Ювента», яка зайняла ІІ місце у міському чемпіонаті з брейн-рингу, та членів команди:
- Суботяк Богдану (капітан команди) – ЗОШ І-ІІІ ст. № 4;
- Савосто Вікторію – ЗОШ І-ІІІ ст. № 6;
- Врубель Людмилу – ЗОШ І-ІІІ ст. № 6;
- Тарасову Лілію – СШ І-ІІІ ст. № 5 ім. Т.Шевченка;
- Микуляк Іванну - СШ І-ІІІ ст. № 5 ім. Т.Шевченка;
- Ніньовського Петра – СШ І-ІІІ ст. № 1 ім. В.Стефаника.
У першому турі виграли у медичного коледжу, у другому – у команди політехнічного коледжу. У фіналі змагались з командою педагогічного коледжу та зайняли ІІ місце. Учасниками брейн-рингу були команди вищих навчальних закладів міста, тож команда учнівської ради була наймолодшою. Учні відповідали на неординарні запитання на загальну ерудицію.

  

Додав: Рудик_ТМ | Переглядів: 481 | | Дата: 09.12.2014

05 грудня 2014 року відбувся інтелектуальний конкурс «Зоряний час» серед учнів 3-х класів. В конкурсі взяли участь 11 учасників з усіх ЗНЗ міста. Всі учасники виявили глибокі та міцні знання, показали високий рівень інтелекту.

Вітаємо переможця та фіналістів конкурсу!
І місце – Томчук Олег - учень ЗОШ І-ІІІ ст. № 6.
Фіналісти конкурсу:
Венц Юрій - учень ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 та Овчаренко Святослав – учень НВК № 9 «Школа-природничо-математичний ліцей».


Додав: gravolan | Переглядів: 469 | | Дата: 08.12.2014

03 грудня 2014 року відбувся семінар вчителів історії та правознавства загальноосвітніх закладів міста на тему « Краєзнавча робота на уроках історії. Музейна педагогіка» на базі спеціалізованої  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 ім. В. Стефаника. 
В ході семінару вчителі СШ І-ІІІ ступенів № 1 ім. В. Стефаника організували майстер-клас з використання краєзнавчих матеріалів, першоджерел, елементів науково-дослідницької роботи на уроках історії. 
Вчителі продемонстрували використання  елементів музейної педагогіки, використовуючи метод «занурення» в історичну епоху, що забезпечує символічний доступ до історичного простору  метод «моделювання», який дозволяє провести дослідження за допомогою уявної побудови ситуацій, подій, явищ, історичних процесів.   Учасники семінару відвідали шкільний музей,  музей міста Коломиї, де наукові працівники музею провели екскурсії та   продемонстрували вчителям  експонати, їх  тематику,  періодизацію і можливість використання в процесі  вивчення історії.
Методист ІМЦ звернула увагу учасників семінару на особливості музейної педагогіки як інноваційної педагогічної технології, що дає можливість ефективній реалізації навчально-виховних завдань та довела необхідність сприйняття музею як цілісного соціального інституту, унікального засобом навчання та виховання.

   
Додав: Рудик_ТМ | Переглядів: 470 | | Дата: 04.12.2014

Методоб’єднання учителів-логопедів та учителів-дефектологів відбулося 2 грудня 2014 р. на базі НВК № 20 «Світлячок». В заході на тему: «Корекційне навчання дітей із загальним недорозвитком мовлення» взяли участь усі логопеди Коломиї. Учасники побували на занятті логопедичної групи «В гостях у бджілки», де вчитель-логопед Рогович О. М. презентувала досвід роботи з даної теми.

  

Додав: Рудик_ТМ | Переглядів: 473 | | Дата: 03.12.2014