Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 12:47
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Навчальні заклади

Статистика сайту


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід

Логін:
Пароль:

Останні оголошення

[23.03.2020][Термінові оголошення]
Оголошення про закриття тендеру
[20.03.2019][Листи Управління]
Про Всеукраїнську премію "Диво-Дитина"
[18.02.2019][Накази Управління]
Всеукраїнський конкурс на кращий план-­конспект уроків природничих дисциплін із елементами медіаграмотності для 1-11 класів
[07.02.2019][Листи Управління]
Перелік міжнародних мовних іспитів результати
[05.02.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[30.01.2019][Накази Управління]
Про внесення змін до наказу від 28.12.2018р.№214-од "Про організацію підвищення кваліфікації педагогічних працівників"
[30.01.2019][Накази Управління]
Про відрядження на курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників Коломийської міської ОТГ у лютому 2019
[18.01.2019][Поточні оголошення]
Щодо проведення вебінару до Дня безпечного Інтернету
[17.01.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[03.01.2019][Поточні оголошення]
Літній табір з олімпіадної математики для талановитих підлітків

Корисні посилання

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 144 145 146 147 148 ... 176 177 »
Заступник Міністра освіти і науки Павло Полянський розповів про плани Міністерства стосовно шкільних підручників. Відтепер Міністерство не матиме впливу на вибір підручників, цим займатимуться експерти. Знята попередня заборона на використання підручників та посібників, які були надруковані до 2012 року.

Відтак вибір навчальних матеріалів залишається за педагогами. Загалом Міністерство освіти прагне демонополізації, децентралізації роботи та скасування бюрократичної системи. Участь в обговоренні взяли представники організацій вчителів, профспілки освітян, обласних державних адміністрацій, директори шкіл, педагоги, представники громадськості (джерело)
Додав: gravolan | Переглядів: 412 | | Дата: 13.06.2014


Масштаб стрімкої деградації середньої освіти, зумовлений деформованою мотивацією більшості учителів, виявить себе повною мірою значно пізніше, але на подолання наслідків підуть десятиліття

Українська середня школа переживає глибоку кадро­­ву кризу. Її причина полягає у спробі штучно зберегти в шкільній освіті засади соціалістичної економіки, коли решта країни живе в умовах нехай і недосконалого, проте ринку.

Основний рушій у будь-якій галузі - це мотивація, у випадку освіти йдеться про мотивацію учнів вчитися й учителів навчати. Однак у нинішніх реаліях немає ані того, ані того. Окрім ентузіастів, які, безперечно, присутні і серед тих, і серед інших, але яких завжди була й буде незначна меншість, для більшості учнів та педагогів мотивація зводиться до усвідомлення економічної цінності того, що вони роб­лять. Школярі мають розуміти, як рівень здобутої ними освіти позначиться на їхніх перспективах на ринку праці та рівні доходів, який вони зможуть отримувати в майбутньому. Учителі повинні знати, що винагорода за той чи той результат їхньої праці адекватна ціні, яку держава/суспільство/батьки готові платити.

... Читати далі »
Додав: gravolan | Переглядів: 543 | | Дата: 13.06.2014

Відповідно до статті 16 Закону України «Про загальну середню освіту» структуру навчального року встановлюють загальноосвітні навчальні заклади за погодженням із місцевими органами управління освітою. 

Міністерство освіти і науки України рекомендує навчальні заняття організувати за семестровою системою (лист МОН від 11.06.2014 р. № 1/9-303):

- І семестр – з 1 вересня до 26 (27 для шкіл, які працюють за шестиденним робочим тижнем) грудня;

- ІІ семестр – з 12 січня до 29 (30) травня.

Канікули рекомендуємо провести в такі терміни:

- осінні з 27 жовтня до 2 листопада;

- зимові з 29 грудня до 11 січня;

- весняні з 23 до 29 березня.

Як передбачено статтею 34 Закону України «Про загальну середню освіту», навчальний рік закінчується проведенням державної підсумкової атестації випускників початкової (12-21 травня), основної (1-8 червня) і старшої (22-28 травня) школи.

У 2014/2015 навчальному році передбачається проведення державної підсумкової атестації для учнів початкової школи у вигляді підсумкових контрольних робіт з трьох предметів: читання, української мови та математики.

Державну підсумкову атестацію для учнів основної та старшої школи передбачається провести у письмовій формі з трьох предметів: української мови, математики або історії та з предмета за вибором учнів (11 клас) чи школи (9 клас) за завданнями, розробленими загальноосвітніми навчальними закладами.

Вручення документів про освіту рекомендуємо провести для випускників 9-х класів 10-11 червня, 11-х класів – 30-31 травня.

Рішення про доцільність проведення навчальної практики та навчальних екскурсій загальноосвітні навчальні заклади приймають самостійно.

З рекомендаціями щодо навчальних планів можна ознайомитися у листі Міністерства №1/9-303 від 11.06.2014 "Про навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів та структуру 2014/2015 навчального року".

Додав: gravolan | Переглядів: 531 | | Дата: 12.06.2014

Трагедія втрати торкнулася і нашої освітянської родини. 
Відійшов у вічність під час нападу на колону сил АТО під Слов’янськом підполковник батальйону 95 житомирської аеромобільної бригади 
34-річний Сенюк Тарас Михайлович.

Управління освіти висловлює щирі співчуття родині 
вихователя ДНЗ № 3 «Берізка» Сенюк Наталії Петрівні.

Ваш син увійде героєм в історію творення вільної, незалежної України 
і назавжди залишиться  в наших серцях.

Сумуємо, підтримуємо, переживаємо разом з Вами.
Додав: Рудик_ТМ | Переглядів: 391 | | Дата: 05.06.2014

До відома освітян міста!

3 червня 2014 року відбулося чергове судове засідання в адміністративній справі за позовом Профспілки працівників освіти і науки України до Кабінету Міністрів України, третя особа Міністерство освіти і науки України про визнання протиправними та скасування постанов від 25.03.2014 № 88 та від 25.03.2014 № 89, яка розглядається Окружним адміністративним судом міста Києва.
У судовому засіданні представником Профспілки подано заяву про уточнення позовних вимог з урахуванням ознайомлення з наданими відповідачем до суду документами про підготовку проектів постанов КМУ (проекти актів, пояснювальні записки, довідки про погодження, порівняльні таблиці, висновки Мінюсту тощо).
В уточненій позовній заяві вказувалося на порушення Регламенту Кабінету Міністрів при підготовці та прийнятті оскаржуваних актів:
– проекти оскаржуваних актів, які стосуються регулювання трудових, соціальних, економічних відносин, не були надіслані СПО об’єднань профспілок та не були проведені узгоджувальні процедури з профспілковою стороною; проекти актів не були розміщені на офіційному веб-сайті Кабінету Міністрів до початку засідання Уряду;
– проекти оскаржуваних актів не були погоджені усіма заінтересованими органами, зокрема, Мінсоцполітики, Міносвіти, Мінекономрозвитку;
– не проведено антидискримінаційну та антикорупційну експертизи проектів актів;
– висновки правової експертизи Мінюсту щодо відповідності оскаржуваних постанов Конституції України, актам законодавства та чинним міжнародним договорам України, стандартам Ради Європи у сфері демократії, верховенства права та прав людини, зокрема положенням Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, з урахуванням практики Європейського суду з прав людини, неналежності до пріоритетних сфер адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу, є необґрунтованими та суперечать Конституції, законодавчим та міжнародно-правовим актам.
До суду була надана відповідь СПО об’єднань профспілок про те, що оскаржувані постанови до СПО на погодження не надходили.
За клопотанням представника Профспілки до матеріалів справи були долучені додаткові звернення від профспілкових організацій на підтримку профспілкової позиції (понад 300 звернень), копії листів, наказів місцевих органів влади про фактичне зменшення надбавки за престижність праці педпрацівникам з 20% до 10%, 5%, висновок аудиторської фірми про погіршення умов оплати праці педпрацівників внаслідок прийняття оскаржуваних постанов.
Представником відповідача надано суду копію оголошення в Офіційному віснику України, № 37, 16 травня 2014 про розгляд цієї судової справи.
Заперечуючи проти адміністративного позову сторона відповідача зазначала, що:
– постанови Урядом прийнято у відповідності до наданих повноважень;
– з метою створення умов для гнучкого стимулювання педагогічних працівників і встановлення надбавки в будь-якому розмірі в межах граничного розміру 20%;
– проекти актів були розроблені Міністерством фінансів та погоджені без зауважень міністерствами юстиції, освіти і науки, економічного розвитку і торгівлі, соціальної політики;
– з профспілками проекти постанов не погоджувалися, оскільки вони не стосуються питань соціально-трудової сфери (така позиція озвучена представником Уряду (соціального партнера) в судовому засіданні з посиланням пояснювальну записку, підписану Міністром фінансів України О.В. Шлапаком.

Розгляд справи продовжується. Наступне судове засідання призначено на 12 червня 2014 року - 16.15.

Юридичний відділ ЦК Профспілки
Додав: Рудик_ТМ | Переглядів: 419 | | Дата: 04.06.2014