Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 02:49
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Навчальні заклади

Статистика сайту


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід

Логін:
Пароль:

Останні оголошення

[23.03.2020][Термінові оголошення]
Оголошення про закриття тендеру
[20.03.2019][Листи Управління]
Про Всеукраїнську премію "Диво-Дитина"
[18.02.2019][Накази Управління]
Всеукраїнський конкурс на кращий план-­конспект уроків природничих дисциплін із елементами медіаграмотності для 1-11 класів
[07.02.2019][Листи Управління]
Перелік міжнародних мовних іспитів результати
[05.02.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[30.01.2019][Накази Управління]
Про внесення змін до наказу від 28.12.2018р.№214-од "Про організацію підвищення кваліфікації педагогічних працівників"
[30.01.2019][Накази Управління]
Про відрядження на курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників Коломийської міської ОТГ у лютому 2019
[18.01.2019][Поточні оголошення]
Щодо проведення вебінару до Дня безпечного Інтернету
[17.01.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[03.01.2019][Поточні оголошення]
Літній табір з олімпіадної математики для талановитих підлітків

Корисні посилання

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 145 146 147 148 149 ... 176 177 »
У Міністерстві освіти і науки повідомили, що після широкого громадського обговорення було ухвалено рішення про затвердження змін до Типових навчальних планів для 5-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів. В освітньому відомстві наголосили, що були затверджені лише ті зміни, які були підтримані педагогами, учнями та батьківською громадою.

Зокрема, йдеться про відміну обов’язкового вивчення другої іноземної мови починаючи з 5-го класу в тих школах, де для цього поки що немає умов (відсутність вчителя тощо).

Водночас для навчальних закладів, де є відповідне кадрове та навчально-методичне забезпечення, а головне – бажання учнів та їхніх батьків, розроблено варіант Типових навчальних планів, який дозволяє вивчати дві іноземні мови. Години, які планувалися для вивчення другої іноземної мови, школа може спрямувати на посилення вивчення інших предметів та запровадження курсів.

Також розроблено варіант Типових навчальних планів, що передбачають вивчення мови національної меншини: болгарської, вірменської, гагаузької, івриту, корейської, кримськотатарської, молдовської, німецької, новогрецької, польської, російської, румунської, словацької, угорської (за необхідності – й інших мов). Також значно збільшено кількість годин на вивчення рідної мови у школах з навчанням мовами національних меншин.

У Міністерстві освіти і науки повідомили, що розроблено варіант Типових навчальних планів, яким передбачено вивчення етики чи курсів духовно-морального спрямування (християнської етики та ін.) у 5-6 класах.

"При цьому курси духовно-морального спрямування можуть впроваджуватися лише за умови письмової згоди батьків усіх учнів класу та за наявності підготовленого вчителя", - зазначають у МОН.

Перерозподілено й години на вивчення алгебри і геометрії у 7-му класі: на вивчення алгебри – 2,5 години, геометрії – 1,5.

Розроблено варіанти Типових навчальних планів для вечірніх (змінних) шкіл.

Внесено зміни і до навчальних планів для старшої школи, а саме: на півгодини збільшено час на вивчення предмета "Захист Вітчизни".

"Усі зміни підтримані учасниками Всеукраїнської наради з питань загальної середньої освіти, що відбулася в Міністерстві освіти і науки України 27 травня", - повідомили у Міністерстві освіти і науки України.

Оновлені навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів ІІ ступеня в редакції наказу Міністерства освіти і науки України від 29.05.2014 № 664.
Додав: gravolan | Переглядів: 430 | | Дата: 31.05.2014

Завершальним акордом у відзначенні освітянами міста 200-літнього ювілею Великого Кобзаря стала конференція "Феномен Тараса Шевченка:погляд крізь віки", яка відбулася 21 травня 2014 року в актовій залі спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 5 імені Тараса Шевченка. Ініціатор проведення конференції – інформаційно-методичний центр. У конференції взяла участь доктор філологічних наук, доцент кафедри теорії та методики навчання Івано-Франківського ІППО Федунь М.Р., яка виступила з науковим дослідженням «Шевченко і Західна Україна». Цікаві розвідки із Шевченкіани Дмитра Николишина і родини Кейванів зробили вчителі української мови та літератури Сандецька Н.В. (НВК № 9 "Школа-природничо-математичний ліцей") і Чорнокожа Н.Ф. (ЗОШ І-ІІІ ст. № 8 ім. О. Пушкіна). На прикладі поеми "Сон" і вірша "Садок вишневий коло хати" Кох А.С. (гімназія ім. М. Грушевського) проілюструвала особливість мови Шевченкових творів. Багато нового дізналися про Шевченка-художника із виступу Григорович К.М. (ЗОШ І-ІІІ ст. № 4).  Питання «Шевченко і музика» розкрила Єна О.В. (СШ І-ІІІ ст. № 5 ім. Т. Шевченка". Про світову велич і вшанування пам’яті великого сина українського народу розказала Пашник Г.В. (ЗОШ І-ІІІ ст. № 4). Конференція завершилася виконанням «Заповіту».

  
Додав: Рудик_ТМ | Переглядів: 418 | | Дата: 23.05.2014

15 травня 2014 року на базі ЗОШ І-ІІІ ст. № 4 відбувся обласний семінар керівників районних методичних об’єднань учителів обслуговуючої праці. Про стан та перспективи розвитку технологічної освіти розказала методист ІМЦ Г. Вижак. Досвідом з організації роботи міського методичного об’єднання поділилася Л. Одверко. Н. Костюк провела цікавий позакласний захід "Українські обереги".
Учителі області мали змогу взяти участь у майстер-класах з писанкарства (С. Стадник) і витинанки (М.Ступарик-Кіращук), а також оглянути виставку учнівських робіт ЗНЗ міста.

Психологічний супровід семінару здійснювала практичний психолог С. Олексюк.

  
Додав: Рудик_ТМ | Переглядів: 375 | | Дата: 20.05.2014

15 травня 2015 року на базі гімназії ім. М. Грушевського відбулось міське свято родинної пісні "Співай мені мамо", в якому взяли участь родини усіх шкіл міста. Кожна родина представила свою улюблену пісню. Особливе захоплення та щирі оплески викликали виступи родин Юрчишинів, Сидоруків, Григорашів. Глядачі були вдячні за чудові хвилини насолоди.

  
Додав: Рудик_ТМ | Переглядів: 397 | | Дата: 16.05.2014

Обласний семінар керівників методичних об’єднань вихователів груп продовженого дня на тему "Формування здоров’язбережувальної компетентності молодших школярів в умовах групи продовженого дня" відбувся в ЗОШ І-ІІ ст. № 7.

Гості семінару Галина Дмитрів, методист лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО, Олена Васильків, доцент ІФОІППО ознайомили учасників із теоретичними засадами сучасних здоров’язбережувальних технологій. Марія Грицан, начальник управління освіти, Уляна Волощук, директор ІМЦ, презентували освітній простір міста Коломиї.

Учасники семінару були приємно подивовані проведенням окремих видів діяльності школярів в режимі дня ГПД.

  


Додав: Рудик_ТМ | Переглядів: 524 | | Дата: 15.05.2014