Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 20:31
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Навчальні заклади

Статистика сайту


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід

Логін:
Пароль:

Останні оголошення

[23.03.2020][Термінові оголошення]
Оголошення про закриття тендеру
[20.03.2019][Листи Управління]
Про Всеукраїнську премію "Диво-Дитина"
[18.02.2019][Накази Управління]
Всеукраїнський конкурс на кращий план-­конспект уроків природничих дисциплін із елементами медіаграмотності для 1-11 класів
[07.02.2019][Листи Управління]
Перелік міжнародних мовних іспитів результати
[05.02.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[30.01.2019][Накази Управління]
Про внесення змін до наказу від 28.12.2018р.№214-од "Про організацію підвищення кваліфікації педагогічних працівників"
[30.01.2019][Накази Управління]
Про відрядження на курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників Коломийської міської ОТГ у лютому 2019
[18.01.2019][Поточні оголошення]
Щодо проведення вебінару до Дня безпечного Інтернету
[17.01.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[03.01.2019][Поточні оголошення]
Літній табір з олімпіадної математики для талановитих підлітків

Корисні посилання

Головна » 2017 » Лютий » 28 » Педагогічна практика учителів музичного мистецтва
11:20
Педагогічна практика учителів музичного мистецтва

Сучасний навчальний процес постійно збагачується інноваційними формами та методами роботи, що дають можливість активізувати пізнавальну діяльність школярів. Які ж з них доцільно найефективніше використати на уроці музичного мистецтва? Про це вели мову учасники педпрактики слухачів курсів підвищення кваліфікації обласного інституту післядипломної педагогічної освіти учителів музичного мистецтва, яка проходила 22 лютого 2017 року на базі ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 імені Т.Г.Шевченка. Для створення святкового настрою  гостей зустріли троїсті музики. Знайомство з навчальним закладом  розпочали зі  шкільної каплиці та музею Т.Г.Шевченка.


Візиткою школи став відеофільм,створений колишнім випускником, а нині знаним  журналістом В.Нагірним. Після  його перегляду  Б.Т.Лазор, директор школи, підсумував побачене та звернувся  до учасників практики з вітальним словом.
Т.Т.Довганюк, заступник директора школи з виховної роботи, за допомогою мультимедійної презентації ознайомила присутніх з досвідом роботи вчителів музичного мистецтва – подружжя  Ясінчуків. Акцентувала увагу на тому, що сьогодні школі потрібен учитель, який працює у форматі творчих пошуків, що ґрунтуються на здобутках традиційної методики й включають інноваційні елементи. Щоб сповна розкрити тему педпрактики, а саме : «Сучасні підходи до викладання предмета «Музичне мистецтво», було представлено панораму  відеофрагментів  уроків із застосуванням інноваційних методик на різних етапах уроку. Присутні з цікавістю переглянули майстер-класи, які провели Володимир Іванович та Галина Василівна.
Заключним етапом практики  стала літературно-музична композиція «Хто загинув за Вкраїну, буде жити у віках», присвячена Героям Небесної Сотні.
Учасники педпрактики отримали масу позитивних емоцій, цікавих настанов та порад. В.А.Римар, завідувач  лабораторією дисциплін  художньо-естетичного циклу та фізичного виховання Івано-Франківського обласного інститут післядипломної педагогічної освіти, підсумовуючи роботу такого насиченого дня наголосив, що педагоги повинні знаходити  такі методи та прийоми у своїй роботі, щоб діти отримували радість у спілкуванні з музичним мистецтвом на уроках, щоб вишукували особливі засоби впливу на своїх вихованців,творчо втілювали музичні враження через слово, рухи, малюнок.


Додав: Гість | Переглядів: 461 | | Теги: 2017 лютий | Рейтинг: 0.0/0