Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 01:16
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Навчальні заклади

Статистика сайту


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід

Логін:
Пароль:

Останні оголошення

[23.03.2020][Термінові оголошення]
Оголошення про закриття тендеру
[20.03.2019][Листи Управління]
Про Всеукраїнську премію "Диво-Дитина"
[18.02.2019][Накази Управління]
Всеукраїнський конкурс на кращий план-­конспект уроків природничих дисциплін із елементами медіаграмотності для 1-11 класів
[07.02.2019][Листи Управління]
Перелік міжнародних мовних іспитів результати
[05.02.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[30.01.2019][Накази Управління]
Про внесення змін до наказу від 28.12.2018р.№214-од "Про організацію підвищення кваліфікації педагогічних працівників"
[30.01.2019][Накази Управління]
Про відрядження на курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників Коломийської міської ОТГ у лютому 2019
[18.01.2019][Поточні оголошення]
Щодо проведення вебінару до Дня безпечного Інтернету
[17.01.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[03.01.2019][Поточні оголошення]
Літній табір з олімпіадної математики для талановитих підлітків

Корисні посилання

Головна » 2018 » Січень » 16 » Семінар-практикум для вчителів початкових класів
19:24
Семінар-практикум для вчителів початкових класів

10 січня 2018 року на базі Коломийської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 імені В.Стефаника відбувся міський семінар-практикум вчителів початкових класів на тему: «Нові демократичні підходи в організації освітнього процесу в Новій українській школі». Перед початком всіх учасників семінару вітали учні школи колядками. Зі вступним словом до вчителів звернулася методист управління освіти Луцак Галина Петрівна, яка ознайомила всіх з планом роботи семінару, окреслила проблеми й перспективи Нової української школи та розповіла про новації Закону України «Про освіту». Заступник директора з навчально-виховної роботи Граб Л.Б. презентувала роботу початкової кафедри і наголосила, що сьогодні важливими є не лише новий зміст освіти, а й підготовка вчителів та створення нового освітнього середовища. У рамках семінару вчителі початкових класів обговорили нові підходи до викладання в Новій українській школі, а колеги школи № 1 поділилась досвідом та скеровували учасників семінару на нові демократичні підходи в організації освітнього процесу.

Використовуючи інтерактивні технології навчання Мельник В.Г., голова ШМО вчителів початкових класів, спеціаліст вищої категорії, учитель-методист цікаво провела ранкову зустріч «Вчимося дружити» і наголосила про важливість створення позитивної атмосфери в учнівському колективі на весь навчальний день у школі.

Антонова Н.Д., вчитель початкових класів, спеціаліст вищої категорії, старший вчитель провела змістовний майстер-клас «Використання інноваційних технологій навчання на уроках української мови», продемонструвавши різні методи та форми на уроці, що розвивають в учнів фантазію, натхнення, ініціативу, нестандартність, наявність власної точки зору.

Важливим і актуальним є розроблення методики роботи над власним висловлюванням у початковій школі, яка відповідала б сучасним стандартам початкового навчання мови і мовлення, а також допомагала б учителям у комунікативній підготовці школярів. З цим питанням перед вчителями виступила вчитель початкових класів, спеціаліст І категорії Неміш Е.Б., яка поділилася секретами написання есе. Вона зазначила, що есе дійсно ідеально підходить до навчання школярів критично мислити, сприяє розвиткові в учнів соціального та емоційного інтелекту, готуючи їх до життя в демократичному суспільстві.

Розметанюк Н.І. вчитель початкових класів, спеціаліст вищої категорії, старший вчитель, розповіла про головну життєву компетенцію для учнів - вміння грамотно висловити свою думку та переконливо проаргументувати її. Надія Іванівна організувала чудовий майстер-клас «Розвиток писемного мовлення молодших школярів», де надала практичні поради щодо того, як навчити учнів писати твори.

Волощук Л.Д., вчитель початкових класів, спеціаліст І категорії, присвятила свій виступ темі партнерства школи та родини. Вона зазначила, що Нова школа працюватиме на засадах "педагогіки партнерства". Основні принципи цього підходу лежать в основі педагогіки партнерства – спілкування, взаємодії та співпраці між учителем, учнем і батьками. Вони об’єднані спільними цілями та прагненнями, є добровільними й зацікавленими спільниками, рівноправними учасниками освітнього процесу, відповідальними за результат. Леся Дмитрівна провела цікавий майстер-клас «Сучасні батьківські збори».

Яхнюк А.П., вчитель початкових класів, спеціаліст вищої категорії, старший вчитель поділилася свої досвідом щодо особливостей навчання за Всеукраїнським науково-педагогічним проектом «Інтелект України».

Актуальними для присутніх стали освітні концепції, що відображають рух до нової української школи. Учасники семінару-практикуму проаналізували вектори розвитку та становлення нової демократичної школи.

Додав: Гість | Переглядів: 483 | | Рейтинг: 0.0/0