Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 17:46
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Навчальні заклади

Статистика сайту


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід

Логін:
Пароль:

Останні оголошення

[23.03.2020][Термінові оголошення]
Оголошення про закриття тендеру
[20.03.2019][Листи Управління]
Про Всеукраїнську премію "Диво-Дитина"
[18.02.2019][Накази Управління]
Всеукраїнський конкурс на кращий план-­конспект уроків природничих дисциплін із елементами медіаграмотності для 1-11 класів
[07.02.2019][Листи Управління]
Перелік міжнародних мовних іспитів результати
[05.02.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[30.01.2019][Накази Управління]
Про внесення змін до наказу від 28.12.2018р.№214-од "Про організацію підвищення кваліфікації педагогічних працівників"
[30.01.2019][Накази Управління]
Про відрядження на курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників Коломийської міської ОТГ у лютому 2019
[18.01.2019][Поточні оголошення]
Щодо проведення вебінару до Дня безпечного Інтернету
[17.01.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[03.01.2019][Поточні оголошення]
Літній табір з олімпіадної математики для талановитих підлітків

Корисні посилання

Головна » 2016 » Листопад » 22 » Тиждень безпеки дорожнього руху
15:04
Тиждень безпеки дорожнього руху
Відомо, що найдорожчий скарб людини – це її власне життя і здоров'я. Незнання або невміння дотримуватися  певних правил часто призводить до втрати не тільки здоров'я, а навіть життя. Як ми знаємо, що з кожним роком зростає інтенсивність автомобільного руху на дорогах міста. А це в свою чергу, підвищує відповідальність усіх учасників дорожнього руху: водіїв, пішоходів, пасажирів. Тому, щоб зберегти своє здоров'я та життя потрібно завжди чітко дотримуватись встановлених правил дорожнього руху.

На виконання листа департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської    обласної     державної    адміністрації   від     07.11.2016р. № 420/01-14/06 «Про проведення Тижня безпеки дорожнього руху»  в період з 14.11.2016р. по 18.11.2016 року в Коломийських  навчальних закладах міста пройшов «Тиждень безпеки дорожнього руху». Метою проведення Тижня є популяризація знань правил дорожнього руху серед дітей та їх батьків, активізація роботи з попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму; проведення широкої роз’яснювальної та агітаційно-масової роботи серед дітей та батьків щодо дотримання правил дорожнього руху. 

Відповідно до тематики тижня в школах проводилися ряд масштабних та інформативних заходів, націлених на підвищення обізнаності та усвідомлення найгостріших проблем безпеки дорожнього руху. Зокрема, виставки малюнків, бесіди з учнями по правилах дорожнього руху, перегляд відеофільму, відбулися зустрічі із інспекторами поліції по нагляду за дорожнім рухом, на яких школярам  розповіли про загальні правила дорожнього руху, які повинен знати кожен учень та керуватися ними в житті, поновлено  інформаційно-довідкові стенди з надзвичайних ситуацій (цивільного захисту) «Запобігти. Захистити. Врятувати», «Пожежна безпека», «Куточок здоров’я».

Загалом проводилось багато й інших заходів у формі театралізованого дійства, турнірів, змагань, конкурсів тощо, де учні могли не тільки почерпнути для себе щось нове, а й продемонструвати наскільки ж вони вже на сьогодні обізнані по правилах дорожнього руху.

Активну участь у проведенні «Тижня безпеки дорожнього руху» взяли ДНЗ міста. Так, у Коломийському дошкільному навчальному закладі №7 «Росинка» систематично  проводилися   заходи  з   працівниками,  вихованцями  дошкільного  закладу,  та їх  батьками  згідно розробленого плану  з використанням різних форм, методів та прийомів роботи. Проведено: заняття «Подорож автобусом», «Добрий друг наш – Світлофор», «Небезпека на дорозі»; дидактичні ігри "Друзі світлофора», «Хто на чому їде"; музично-дидактична гра «Іди, замри, стій»; сюжетно-рольові ігри «Водії», «Ми- пасажири та водії»; розгляд іграшкового транспорту, рухливі ігри "Горобчики та автомобілі"; читання віршів "Вантажівка", «Світлофор», оповідання «Пішоходові малому»,  спостереження за рухом транспорту, за машиною, яка завозить продукти в заклад,  ігрова ситуація "Переведемо ляльку через дорогу", гра-імпровізація за віршем А.Барто "Грузовик"; художньо-естетична діяльність «Домалюй колеса», бесіда за серією картин «На вулицях міста», ознайомлення батьків з ширмою "Увага! Діти на дорозі"; ознайомлення з дорожніми знаками, моделювання ситуації "Я йду до дитячого садка.  В групах поновлено дидактичні ігри, виготовлені папки-пересувки, ширми для роботи з батьками, проведено виставку дитячих робіт на тему "Правила дорожнього руху", організовано перегляд лялькової вистави «Безпека на дорозі».

До проведення «Тижня безпеки життєдіяльності» були задіяні і батьки вихованців. У кожній групі була представлена на огляд батьків інформація у вигляді папок-пересувок, ширм, стендів про безпеку дорожнього руху. Відбулося засідання батьківського клубу на тему «Дисципліна дорослих на вулиці – запорука безпеки дітей». З працівниками навчальних закладів  були проведені наради  з питань  профілактичної  роботи щодо попередження дитячого дорожнього травматизму.

Отже, варто сказати, що проведення заходів такого характеру в  навчальних закладах міста є на сьогодні дуже потрібними та дієвими, оскільки, кожен з нас не знаючи нових «законів вулиці» може потрапити в дуже прикру, а часом трагічну ситуацію.

СохранитьСохранить
Додав: Гість | Переглядів: 364 | | Рейтинг: 0.0/0