Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 06:24
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Навчальні заклади

Статистика сайту


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід

Логін:
Пароль:

Останні оголошення

[23.03.2020][Термінові оголошення]
Оголошення про закриття тендеру
[20.03.2019][Листи Управління]
Про Всеукраїнську премію "Диво-Дитина"
[18.02.2019][Накази Управління]
Всеукраїнський конкурс на кращий план-­конспект уроків природничих дисциплін із елементами медіаграмотності для 1-11 класів
[07.02.2019][Листи Управління]
Перелік міжнародних мовних іспитів результати
[05.02.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[30.01.2019][Накази Управління]
Про внесення змін до наказу від 28.12.2018р.№214-од "Про організацію підвищення кваліфікації педагогічних працівників"
[30.01.2019][Накази Управління]
Про відрядження на курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників Коломийської міської ОТГ у лютому 2019
[18.01.2019][Поточні оголошення]
Щодо проведення вебінару до Дня безпечного Інтернету
[17.01.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[03.01.2019][Поточні оголошення]
Літній табір з олімпіадної математики для талановитих підлітків

Корисні посилання

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 139 140 141 142 143 ... 176 177 »
14 листопада, п’ятниця
Міжнародний день логопеда

Професійне свято логопедів - «Міжнародний День логопеда» відзначається 14 листопада. Помилково вважати, що вчитель-логопед працює над виправленням тільки неправильної вимови звуків. Корекція звуковимови - це тільки верхівка айсберга. Логопед працює з усіма порушеннями мовлення: загальним недорозвиненням мовлення; її відсутністю, порушеннями голосу, темпу і тембру мови, мовними відхиленнями внаслідок патології центральної нервової системи. На жаль, багато хто про це недостатньо обізнані і недооцінюють важливість своєчасної логопедичної допомоги. Рання діагностика мовленнєвих відхилень є запорукою успішних логопедичних занять.
За даними статистики, на жаль, число мовних розладів зростає з року в рік, у зв’язку з цим актуальність проблем корекції мовних порушень у дітей вже приймає глобальний характер.
Процес коригування мовлення у дитини - тривалий шлях, який вимагає величезного терпіння його батьків і близьких, дисципліни з боку самої дитини. Однак тільки цей важкий шлях може призвести до позитивних результатів і успішного навчання в школі. Пам’ятайте - за результатом завжди стоять конкретні люди - вчителі-логопеди.
У «Міжнародний День логопеда» ми приєднуємося до численних привітань на адресу наших незамінних вчителів-логопедів і бажаємо їм міцного здоров’я, успіхів у їх нелегкій праці, родинного тепла і простого людського щастя! Зі святом вас, дорогі логопеди!
Додав: Рудик_ТМ | Переглядів: 606 | | Дата: 13.11.2014

Відповідно до плану роботи інформаційно-методичного центру управління освіти, 5 листопада 2014 року був проведений семінар для учителів фізики "Розвиток індивідуальних здібностей учнів на уроках фізики шляхом впровадження нестандартних ситуацій, диференціації навчальних завдань" на базі ЗОШ І-ІІ ст. № 10. Теоретичне обгрунтування з даної проблеми зробила методист Г. Чекан. Вчитель Грищук Н.М. провела з учасниками семінару майстер-клас уроку "Виштовхувальна сила. Закон Архімеда." З особливостями навчального закладу присутніх ознайомила директор Одверко Л.В.

  
Додав: Рудик_ТМ | Переглядів: 419 | | Дата: 10.11.2014

                 День української писемності та мови

День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем – це день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора Літописця і починається писемна українська мова.
Ми маємо безцінний дар – одну з найбільш розвинених у світі мов, яка здобула міжнародне визнання. Українська мова – це історична пам’ять нашого народу, найцінніше надбання віків, у ній віддзеркалене все наше життя. Це душа нашої нації, найбільший її духовний скарб, переданий нам попередніми поколіннями.
Традиційно це свято відзначається у всіх навчальних закладах міста.
  Цьогоріч серед запланованих заходів повідомляємо про такі:
•7.11 о 13.10 на Першій та Третій програмах Українського радіо відбудеться Диктант національної єдності. Цьогорічний диктант проведе доцент Київського університету ім. Б. Грінченка, автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко.
•Стартує ХV міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика.
•У всіх навчальних закладах  організовано виставки стіннівок, плакатів, листівок.
•Проходять святкові лінійки, літературно-музичні композиції тощо.

Тож нехай рідне слово стане для нас оберегом. 
Щастя всім, миру, добра, нових здобутків та перемог в ім’я єдиної, європейської України.

Додав: Рудик_ТМ | Переглядів: 572 | | Дата: 07.11.2014

4 листопада 2014 року інформаційно-методичний центр організував проведення семінару для вчителів української мови і літератури «Впровадження інноваційних технологій для розвитку і самореалізації кожної особистості як громадянина України». Семінар проходив у НВК № 9 «Школа-природничо-математичний ліцей». Теоретичне обґрунтування і анкетування з даної проблеми зробила методист ІМЦ Вижак Г.П. Заступник директора школи Партей Р.П. познайомила словесників із упровадженням інноваційних технологій на уроках словесності, провела тренінг з використанням ІКТ  щодо впровадження вітагенної технології на уроках української літератури.   Учасники семінару оглянути виставку стіннівок «І на тім рушничкові…»(відповідальна Баб’юк І.І.), присвячену Дню української писемності і мови. А також  відвідали літературну вітальню «У моєму серці Україна»,  яку підготували члени літературної студії під керівництвом вчителів Дячук С.І. і Сандецької Н.В.. Незабутні враження залишилися в учителів шкіл міста після перегляду п’єси Тараса Шевченка «Назар Стодоля», поставлену шкільним драмгуртком (керівник Білейчук Д.М.).

  
Додав: Рудик_ТМ | Переглядів: 388 | | Дата: 07.11.2014

З 27 по 31 листопада 2014 року в м. Києві проходив Всеукраїнський збір лідерів учнівського самоврядування. В роботі збору взяли участь лідери всіх областей України.
Івано-Франківську область представляли Татомир Софія - учениця Калуської гімназії, Трач Юрій - учень Прикарпатського військово-спортивного ліцею та Гавука Ірина - учениця НВК № 9 "Школа-природничо-математичний ліцей" м. Коломиї.
Тема: "Національно-патріотичне виховання молоді".
Під час  збору лідери самоврядування презентували свої проекти, взяли участь у відкритті Школи управлінської майстерності, відвідали майстер-класи НЕНЦУМ.

  
Додав: Рудик_ТМ | Переглядів: 406 | | Дата: 06.11.2014