Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 23.04.2024, 14:41
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Навчальні заклади

Статистика сайту


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід

Логін:
Пароль:

Останні оголошення

[23.03.2020][Термінові оголошення]
Оголошення про закриття тендеру
[20.03.2019][Листи Управління]
Про Всеукраїнську премію "Диво-Дитина"
[18.02.2019][Накази Управління]
Всеукраїнський конкурс на кращий план-­конспект уроків природничих дисциплін із елементами медіаграмотності для 1-11 класів
[07.02.2019][Листи Управління]
Перелік міжнародних мовних іспитів результати
[05.02.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[30.01.2019][Накази Управління]
Про внесення змін до наказу від 28.12.2018р.№214-од "Про організацію підвищення кваліфікації педагогічних працівників"
[30.01.2019][Накази Управління]
Про відрядження на курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників Коломийської міської ОТГ у лютому 2019
[18.01.2019][Поточні оголошення]
Щодо проведення вебінару до Дня безпечного Інтернету
[17.01.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[03.01.2019][Поточні оголошення]
Літній табір з олімпіадної математики для талановитих підлітків

Корисні посилання

Головна » 2018 » Листопад » 13 » Про турнір юних інформатиків
08:12
Про турнір юних інформатиків
З 01 по 05 листопада в Івано-Франківську в університеті Короля Данила відбувся ХVІІ Всеукраїнський турнір юних інформатиків, у якому взяли участь 15 команд з дев’яти областей. Коломию представляла команда «Коломийка», до складу якої увійшли учні гімназії і спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №1 ім. Василя Стефаника (Андрій Филипюк (капітан команди), Максим Михасюта, Дем’ян Шинкарук, Іван Золотарьов, Максим Гевик). Хоча наші хлопці не здобули перемоги, все ж повернулися сповненими цікавими враженнями та важливим досвідом. 

Учениця гімназії Катерина Венц поспілкувалася з ними й записала їхні відгуки. 

Якими були ваші враження від турніру? Які очікування не збіглися з реальністю? Які страхи довелося переборювати? 
Максим Михасюта, Дем’ян Шинкарук: Перше, що нас здивувало, це кількість команд і те, що ми були наймолодшими серед всіх учасників: троє – учні дев’ятого класу, один з 10 та один з 8 класу. Перший страх з’явився під час другого туру, коли ми побачили презентації проектів інших команд. Там наша команда представила гру «Сокобан». На цьому етапі проект був надзвичайно сирий, недороблений. Але тим не менш, ми не втрачали надії, бо розуміли, що він має всі шанси на перемогу. Так і сталось, ми отримали додаткову кількість балів, що дозволила нам повірити в себе у третьому турі та перемогти. 

 

Чи була ваша команда впевненою у перемозі? 
Андрій Филипюк, капітан. Ми не очікували перемоги на початку турніру, адже в першому турі виступили не найвищому рівні. Та вже після завершення другого туру ми мали уявлення про відрив у балах, тому доклали всіх зусиль на фінальному етапі. 

 

Ти був готовий до капітанства морально? 
Андрій Филипюк:  Я не чекав нічого складного, бо у нас команда дружня. Організувати роботу всіх було непросто одразу, та ми вдосконалювали командну взаємодію від туру до туру і, в результаті, відчули переваги роботи в команді. 

Валерій Дмитрович Кольцюк, вчитель інформатики гімназії, один з тренерів команди: Цьогоріч команди Франківської області взяли участь у турнірі на Всеукраїнському рівні вперше за 17 років (усі роки проведення турніру). Від традиційних турнірів цей відрізняється саме тим, що учні пробують свої сили в команді, а не працюють індивідуально, як зазвичай. Крім того, завдання були настільки складними, що я злякався, побачивши їх. У нас близько немає такого рівня підготовки на рівні шкільної програми! 
Команда гра у такому випадку надзвичайно цікава. Це перспектива подальшого навчання і реалізації в робочій команді, оскільки зараз без цих навиків пристосуватись до роботи буде непросто. Сам ти нічого не вартуєш. Тому досвід, отриманий хлопцями  на цьому турнірі, можна вважати безцінним. 

P.S. Наша команда отримала сертифікати зі знижкою на навчання в університеті права ім. Короля Данила Галицького, павербанки і кружки.
Додав: Гість | Переглядів: 362 | | Рейтинг: 0.0/0