Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 02:57
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Навчальні заклади

Статистика сайту


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід

Логін:
Пароль:

Останні оголошення

[23.03.2020][Термінові оголошення]
Оголошення про закриття тендеру
[20.03.2019][Листи Управління]
Про Всеукраїнську премію "Диво-Дитина"
[18.02.2019][Накази Управління]
Всеукраїнський конкурс на кращий план-­конспект уроків природничих дисциплін із елементами медіаграмотності для 1-11 класів
[07.02.2019][Листи Управління]
Перелік міжнародних мовних іспитів результати
[05.02.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[30.01.2019][Накази Управління]
Про внесення змін до наказу від 28.12.2018р.№214-од "Про організацію підвищення кваліфікації педагогічних працівників"
[30.01.2019][Накази Управління]
Про відрядження на курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників Коломийської міської ОТГ у лютому 2019
[18.01.2019][Поточні оголошення]
Щодо проведення вебінару до Дня безпечного Інтернету
[17.01.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[03.01.2019][Поточні оголошення]
Літній табір з олімпіадної математики для талановитих підлітків

Корисні посилання

Головна » 2018 » Березень » 23

22 березня 2018 року відбувся семінар-практикум для вчителів географії закладів загальної середньої освіти міста на тему:«Створення психологічного комфорту на уроках географії» на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №8.


Семінар розпочався презентацією: «Психологічний комфорт у навчанні як умова ефективної соціалізації учнів». Досвідом роботи ділилися господарі навчального закладу, зокрема, вчитель географії Іванішин Леся Степанівна, яка продемонструвала епізодично як застосовує 

педагогічну технологію створення  ситуації успіху на уроках географії.


Наступним етапом семінару був психологічний тренінг на тему: «Вплив діяльності учителя на психологічний комфорт на уроці», організований практичним психологом загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №8 Акімовим Володимиром Анатолійовичем. Саме застосований психологічний прийом продемонстрував, як вчитель повинен максимально усувати ті фактори, які сприяють виникненню стресових станів, створити такі умови, при яких учні почувалися б вільно, їм було б цікаво «пізнавати світ» та робити свої щоденні хоч і невеликі відкриття.

Методист інформаційно-методичного центру управління освіти Ткачук Оксана Євгенівна на завершення семінару зосередила увагу учасників на певних правилах, необхідних для учня та вчителя з метою досягнення психологічного комфортного уроку. А саме: належна самоорганізація вчителя, вміння контролювати свої емоції, вміння здійснювати цілеспрямовану саморегуляцію,знання вікових психологічних особливостей, правильна організація  уроку, створення на уроках ситуації «успіху», професійної рефлексії, обґрунтовано оцінюючи знання та вміння учнів.

Отож, в ході семінару вчителі засвоїли основні правила, які допоможуть педагогу перетворити урок в найважливішу форму  пізнання світу, здобуття нових знань, а також формування важливого вміння –навчити  вчитися.
Додав: News | Переглядів: 271 | | Дата: 23.03.2018

Поезія - це струни відчуттів,
Це музика Вселенської любові,
Поезія - це скарб усіх віків,
Це діамант величиною в слово!
Ігор Федчишин

Мабуть, це не простий збіг, що нинішнє свято припадає на початок весни, коли природа (й ми разом з нею) пробуджується від тривалого зимового сну… Нові видання, виставки, поетичні конкурси, виступи поетів повертають нас у світ слова, яке має збудити в душі найкращі почуття.

Окрім цього, Всесвітній день поезії дає можливість якнайголосніше заявити про себе малим видавництвам, чиїми зусиллями саме й потрапляє до читача творчість сучасних поетів, а також літературним клубам, як намагаються відроджувати давню традицію живого звучання поетичного слова.


«Життя — це просто дивна казка, в яку приходимо лиш раз. Життя складне, але чудове, ми робимо в нім відкриття. В житті усякого буває та за минулим нам не жаль… Життя складне, але цікаве. Його не взнаєш до пуття. Буває радісне й лукаве… Але… Спасибі за життя!..Такими теплими словами в Коломийській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №8 розпочалося свято поезії «Віра й надія - в життя нас веде», яке спільно підготували та провели учні 9-А класу (класний керівник Малярчук Наталія Ярославівна)та працівники міської бібліотеки №3 Руслана Копильців та Рустам Аманкулов з нагоди Всесвітнього дня поезії. Гостем свята була Бритван Галина Дмитрівна, українська дитяча письменниця, педагог, відома поетеса, прозаїк, перекладач, фольклорист. На початку зустрічі автор розповіла про себе: як починала свій творчий шлях, як їй працюється зараз, про творчі плани на майбутнє. А потім всі поринули у глибину поезії, слухаючи авторське читання. Духовний потенціал її творчості наскільки високий, що світло йде від її тепла, душевності. Це було тепле свято однодумців спільного поетичного сприйняття, в якому не було місця поспіху і невідкладності. Гості, немовби, зробили паузу в цьому стрімкому світі, зупинилися на мить, відчули глибину, гармонію, щирість і відвертість віршів.

Додав: News | Переглядів: 346 | | Дата: 23.03.2018

21 березня 2018 року на базі Тисменицької спеціалізованої школи І-ІІІ ст. з поглибленим вивченням окремих предметів за підтримки відбувся обласний форум лідерів учнівського самоврядування «Будуємо спільноту відповідального лідерства». Форум відбувся за участі керівництва департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА, керівництва відділу освіти Тисменицької РДА, дирекції Тисменицької школи, освітян, очільників і представників парламентів шкіл області та інших. Учасником форуму від нашого міста була учениця 10 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №8 Семенюк Аліна. 

Програма форуму включала теоретичний блок, роботу в групах, вибори президента, екскурсію у духовно-паломницький центр на Тисмениччині у с.Погоня та підбиття підсумків.

Учасники обговорили формування громадсько-активної особистості через учнівське самоврядування, співпрацю органів учнівського самоврядування з волонтерськими організаціями «Волонтер – звучить гордо». Презентували й ознайомилися з діяльністю Тисменицької районної Школи лідерів та учнівського самоврядування Івано-Франківської області. Активно брали участь молоді люди в дебатах на тему «Учнівське самоврядування. Реальність чи міф?», які провів екс-голова обласної ради старшокласників Олексій Писарчук.

 
Додав: News | Переглядів: 304 | | Дата: 23.03.2018