Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 10:36
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Навчальні заклади

Статистика сайту


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід

Логін:
Пароль:

Останні оголошення

[23.03.2020][Термінові оголошення]
Оголошення про закриття тендеру
[20.03.2019][Листи Управління]
Про Всеукраїнську премію "Диво-Дитина"
[18.02.2019][Накази Управління]
Всеукраїнський конкурс на кращий план-­конспект уроків природничих дисциплін із елементами медіаграмотності для 1-11 класів
[07.02.2019][Листи Управління]
Перелік міжнародних мовних іспитів результати
[05.02.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[30.01.2019][Накази Управління]
Про внесення змін до наказу від 28.12.2018р.№214-од "Про організацію підвищення кваліфікації педагогічних працівників"
[30.01.2019][Накази Управління]
Про відрядження на курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників Коломийської міської ОТГ у лютому 2019
[18.01.2019][Поточні оголошення]
Щодо проведення вебінару до Дня безпечного Інтернету
[17.01.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[03.01.2019][Поточні оголошення]
Літній табір з олімпіадної математики для талановитих підлітків

Корисні посилання

Головна » 2019 » Березень » 04

01 березня 2019 року увійде в історію Коломийської освіти: до нас завітала перша леді України Марина Порошенко. У загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №5 ім. Т.Г.Шевченка її зустрічали представники влади міста та області. У фойє кращі учні привітали Марину Порошенко, окрім рідної, ще й трьома іноземними мовами, які вивчаються в Шевченковій школі, – англійською, французькою та польською. До вітання долучився учнівський ансамбль з піснею «Завітайте до нас в Коломию». Нікого не залишив байдужим гуцульський танок у виконанні четвертокласників. А коли першій леді вручали книгу на згадку про наше місто, усіх розсмішила маленька четвертокласниця, яка попросила знайти час і подивитись на сторінку в книжці, де зображений танцювальний колектив і в першому ряду – вона, Романка.

Марина Порошенко відвідала урок української літератури в 9-Б класі, який проводила вчитель Єна О.В. у медіатеці школи – сучасній мультимедійній бібліотеці, яка вже функціонує два місяці в навчальному закладі завдяки сприянню Фонду Петра Порошенка та фінансуванню міського й обласного бюджетів. «Медіатека – це вже обов’язкова вимога Нової української школи, яка дає змогу дітям «подружитися» з літературою», – зазначила гостя. Вона поспілкувалась з учнями та подарувала в фонд медіатеки цілу добірку сучасної світової та української літератур. Зазначимо, що фонд медіатеки – це 18 тисяч книг, посібників, комп’ютерних презентацій, 6 комп’ютерів з доступом до мережі Інтернет, мультимедійний проектор. А ще – це сучасний дизайн приміщення, зручні крісла-пуфи, у яких можна почитати в затишному куточку улюблену книгу. Діяльність медіатеки є невід’ємною складовою новітнього навчального процесу: у ній проводяться пізнавальні уроки, цікаві позакласні заходи тощо. Маємо надію, що такі медіатеки невдовзі будуть у всіх школах міста.

Також дружина Президента завітала на відкриття ресурсної кімнати, яка створена в рамках всеукраїнського проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» для дітей із особливими освітніми потребами, де вони можуть і вчитися, і відпочивати. Марина Порошенко поспілкувалася з дітьми, з асистентами вчителя, і з’ясувалося в розмові, що маленькі школярі відчувають себе тут комфортно і зручно. «Це кімната для дітей з особливими освітніми потребами. Вона створена для релаксації, якщо дитинка засмучена чи в поганому настрої, асистент може займатися з нею тут. Сьогодні в Коломиї в інклюзивних класах навчається 25 дітей», – відзначила Людмила Михайлова, директор Інклюзивно-ресурсного центру.


Перша леді України не оминула своєю увагою й Нову українську школу. Відвідала урок у 1-Б класі, першокласники розповіли, як вони навчаються, поділилися секретами, ким мріють стати в майбутньому.

Поважна гостя спілкувалася і з вчительським колективом школи. Було щиро, цікаво, просто. Не відмовлялася зробити фото з учнями, які просили про це, хоча й часу було обмаль. Марина Анатоліївна попрощалась з усіма чотирма мовами, якими її привітали школярі.

Приємно, коли в гості приїжджають поважні люди та коли є що показати. Школа – це , перш за все, учні , тому віриться, що сучасні освітні простори, які були створені в Шевченковій школі, дадуть можливість покращити результативність навчання школярів та осучаснити навчально-виховний процес.

Додав: Адміністратор | Переглядів: 366 | | Дата: 04.03.2019