Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 07.05.2024, 00:51
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Навчальні заклади

Статистика сайту


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід

Логін:
Пароль:

Останні оголошення

[23.03.2020][Термінові оголошення]
Оголошення про закриття тендеру
[20.03.2019][Листи Управління]
Про Всеукраїнську премію "Диво-Дитина"
[18.02.2019][Накази Управління]
Всеукраїнський конкурс на кращий план-­конспект уроків природничих дисциплін із елементами медіаграмотності для 1-11 класів
[07.02.2019][Листи Управління]
Перелік міжнародних мовних іспитів результати
[05.02.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[30.01.2019][Накази Управління]
Про внесення змін до наказу від 28.12.2018р.№214-од "Про організацію підвищення кваліфікації педагогічних працівників"
[30.01.2019][Накази Управління]
Про відрядження на курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників Коломийської міської ОТГ у лютому 2019
[18.01.2019][Поточні оголошення]
Щодо проведення вебінару до Дня безпечного Інтернету
[17.01.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[03.01.2019][Поточні оголошення]
Літній табір з олімпіадної математики для талановитих підлітків

Корисні посилання

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 69 70 71 72 73 ... 176 177 »

Global Teacher Prize Ukraine розшукує найкращих вчителів України. 
Хто ж є більшим поціновувачем учительських талантів, ніж їхні колеги, учні та батьки? Саме тому, ми пропонуємо Вам номінувати вчителів, фанатів своєї справи, які навчають дітей віком 6-18 років у державних, приватних чи альтернативних навчальних закладах.

Для цього необхідно перейти за посиланням https://goo.gl/IJ2rdb та заповнити форму до 15 серпня. Кожний вчитель може бути номінований скільки завгодно разів, але на результати конкурсу це не впливатиме, оскільки переможця визначатиме експертне журі.

Для того, щоб взяти участь у конкурсі, вчителю необхідно: 
- заповнити анкету-заявку https://goo.gl/CvHvM0 до 15 серпня;
- розповісти нам свою історію викладання;
- обов’язково надіслати своє резюме й фото (наприклад, зі своїми учнями) на пошту globalteacherprize@osvitoria.org;
- вірити у свою перемогу 

А вже 7 жовтня разом з усією Україною ми дізнаємося, хто ж стане найкращим учителем країни - отримає національне та міжнародне визнання своїх досягнень, 100 000 гривень і участь у Міжнародному освітньому форумі, який відбудеться у Дубай у березні 2018-го року.

Всю необхідну інформацію Ви можете отримати написавши нам у приватних повідомленнях чи зателефонувавши за номером  0 800 755 000.

Світлина від Global Teacher Prize Ukraine.

Додав: boromyr | Переглядів: 322 | | Дата: 22.06.2017

Міністерство освіти затвердило оновлені навчальні програми для учнів 5-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Відповідний наказ підписаний міністром освіти Лілією Гриневич.

Загалом, зміни стосуватимуться 40 навчальних програм базової школи.

В освітньому відомстві зазначають, що робота з оновлення програм здійснювалась за принципом «від предметоцентризму до дитиноцентризму».

«Оновлені навчальні програми відповідають на виклики сьогодення, зрівноважують знаннєвий і компетентнісний компоненти змісту освіти, є інструментом для запровадження інноваційних методик навчання, є функціональним документом для учнів, батьків і вчителів у пошуку відповіді на запитання «Для чого це потрібно вивчати?», - йдеться у презентаційних матеріалах Міністерства освіти.

Також представниками робочих груп надані роз'яснення ключових змін оновлених програм для учнів 5-9 класів.

Оприлюднено нові програми для 5-9 класів

За матеріалами  http://osvita.ua/school/reform/56114/

Додав: boromyr | Переглядів: 408 | | Дата: 13.06.2017

У рамках міжнародного проекту «Кращі світові освітні практики» 20-21 червня 2017 року відбудеться Інтернет-марафон «Досвід освіти ХХІ сторіччя. Європейський контекст», який проводиться згідно з Концепцією «Нова українська школа».

Організаторами проекту виступили Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України спільно з Державним вищим навчальним закладам «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України, громадською організацією «GLOBAL CIVIL INITIATIVE VERTICAL», Видавничою групою «Основа», громадською спілкою «Всеукраїнська академія інноваційного розвитку освіти» та за підтримки Посольства України в Естонії, Міністерства іноземних справ України.

До участі запрошуються керівники, методисти та педагоги освітніх установ, загальноосвітніх та спеціальних навчальних закладів, студенти вищих навчальних закладів та інші зацікавлені особи, які працюють у сфері освіти.


Програмою передбачено розгляд питань щодо використання та запровадження міжнародного досвіду успішних практик реформування освіти в Естонії та Фінляндії.

Наприклад, учасники дізнаються процес створення, видання та поширення підручників і навчальних матеріалів, систему Е-школи, цифрову підготовку шкільного вчителя, умови для розвитку і реалізації здібних дітей та дітей з особливими потребами у звичайній школі тощо.

По закінченні слухачі матимуть можливість отримати Сертифікат, наявність якого враховуватиметься при проходженні ними стажування або курсів підвищення кваліфікації на базі ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України.

Зареєструватися можна в онлайн-режимі за посиланням https://goo.gl/XKOv3b

Телефон для довідок: +38(044)248-60-70, +38(068)375-46-34, +38(050)166-39-36.


Додав: boromyr | Переглядів: 517 | | Дата: 09.06.2017

02 червня 2017 р. в конференц-залі «Байгель» відбулася конференція, присвячена питанню профілактики фетального алкогольного синдрому (ФАС) – «Запобігання ФАС», за участі Енн Лінден – директора організації Ukraine Works LTD та Оксани Бойчук - директора фонду «Ні ФАС – Україна» . Організатори заходу – начальник управління освіти Коломийської міської ради Любомир Бордун та головний лікар Коломийської дитячої лікарні Олег Токарчук. Учасники конференції: начальник відділу освіти Надвірнянської РДА – Степан Северилов, директори шкіл міста Коломиї та Коломийського району.

Фетальний алкогольний синдром (ФАС) – це виражені відхилення в психофізичному розвитку дитини, причиною яких є зловживання жінкою алкоголем до і під час вагітності. Такі вади не підлягають лікуванню. У світі його ставлять за низкою фізичних та когнітивних симптомів у дитини. Діти з ФАС відстають у рості та вазі, мають вроджені аномалії обличчя, тяжкі ушкодження мозку, є розумово відсталими. Актуальність обраної проблематики для проведення конференції не викликає сумнівів. Всесвітня організація охорони здоров’я повідомила, що українські підлітки займають одне з перших місць в світі за споживанням алкоголю. Як свідчить статистика, в Україні щороку народжується понад 200 діток з цим страшним діагнозом.

Під час конференції було наголошено, що порушення розвитку дитини, пов’язані з пренатальним впливом алкоголю часто не розпізнаються лікарями первинної та наступних ланок медицини, що унеможливлює надання своєчасної адекватної допомоги у розвитку дитини. Учні з Фетальним Алкогольним Спектром Порушень (ФАСП) потребують особливих умов навчання та стикаються з багатьма поведінковими проблемами. Зокрема, проблеми з пам’яттю, імпульсивність, неконтрольовані приступи агресії, нерозуміння наслідків власної поведінки, уповільнення процесів думання і слухання, повільне дорослішання, проблеми з визначенням часу, проблеми в школі, погана самооцінка, ізольованість… Більшість з цих поведінкових ознак можна покращити або навіть уникнути, якщо діагноз поставлений на ранньому етапі і вжиті належні засоби та методи лікування. Дуже важливо зрозуміти, що ФАСП – це постійна фізична вада із симптомами зміни поведінки. Люди з очевидними фізичними недоліками проживають у спеціалізованих закладах, де у наявності є спеціальні приладдя та інші допоміжні засоби. Людям з ФАСП не потрібні особливі приладдя, їм потрібне розуміння та особливий підхід.

Як зазначили учасники проекту, школи мають значний вплив на молодь, саме тому шкільне середовище – це ідеальне місце для інформування молоді щодо небезпечних наслідків вживання алкоголю у підлітковому віці.

Поширення проекту «Запобігання ФАС» через директорів шкіл, вчителів, учнів та їхніх батьків спрямоване на підвищення обізнаності щодо проблеми, сприянню позбавлення в молоді шкідливих для її здоров’я звичок та формування активної громадянської та життєвої позиції щодо здорового способу життя.

Додав: gravolan | Переглядів: 376 | | Дата: 08.06.2017

З нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей в місті Івано-Франківську відбулося щорічне традиційне свято-зустріч «Ми – надія твоя, Україно!». Метою його проведення є стимулювання, підтримка й заохочення талановитої молоді та їх наставників до розвитку творчості та пізнання науки. Привітати обдарованих дітей цього дня завітали голова облдержадміністрації Олег Гончарук та перший заступник голови обласної ради Василь Гладій, представники вищих навчальних закладів області, батьківських комітетів та учнівського самоврядування. Для гостей свята організували концертну програму за участю обдарованих дітей.

Переможців Всеукраїнських предметних олімпіад, конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України, всеукраїнських та міжнародних мовно-літературних конкурсів, екологічних програм і проектів, конкурсів юних техніків, професійної майстерності, всеукраїнських конкурсів-фестивалів художньої самодіяльності, туристсько-краєзнавчих та історико-географічних експедицій учнівської та студентської молоді, чемпіонатів України з різних видів спорту нагородили грамотами, дипломами та преміями. Загалом вшанували 263 учасників: 149 учнів-переможців та 114 педагогів.

Серед нагороджених були й учні нашого міста, а саме: Назарій Огороднік, учень 11 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 4 ім. С.Лисенка, Ірина Мизюк, учениця 11 класу навчально-виховного комплексу №9 «школа-природничо-математичний ліцей», Олексій Музичук, учень 9 класу навчально-виховного комплексу №9 «школа-природничо-математичний ліцей», Іван Феняк, учень 8 класу спеціалізованої школи І-ІІІ ст.№1 ім.В.Стефаника, Арсен Григорак учень 10 класу гімназії ім. М.Грушевського, Діана Кушнір, учениця 8 класу загальноосвітньої школи І-ІІІст. №2. А також учителі, які підготували переможців ІV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад та конкурсів: Бонарєва Світлана Олександрівна, учитель біології навчально-виховного комплексу №9 «школа-природничо-математичний ліцей», Мацьків Марта Мирославівна, учитель біології загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 4 ім. С.Лисенка, Гудимяк Олеся Іванівна, учитель історії спеціалізованої школи І-ІІІ ст.№1 ім.В.Стефаника, Слаба Людмила Іванівна, учитель української мови загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №2.

Ми пишаємося своїми переможцями, які показують високий рівень компетентності в обраних галузях знань. Отож, бажаєм вам, щоб ваші знання стали для вас в нагоді і щоб допомагали вам по-мудрому застосувати ті здібності, які даровані Господом і вашими наставниками. Використайте їх з розумом, не загубіть свій талант, нехай він зробить наш багатогранний світ добрішим. Дякуємо вам, шановні педагоги, за працю і за те, що ділитеся часточкою свої душі з дітьми. Ви – усі переможці, бо насіння посіяного вами знання дало хороші сходи та їхніми наставниками, які, не шкодуючи сил і часу, працюють з обдарованими дітьми.

Додав: gravolan | Переглядів: 397 | | Дата: 02.06.2017