Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 16:10
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
[ Нові повідомленняУчасникиПравила форумуПошукRSS ]

Статистика

Форма входу

Логін:
Пароль:
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Інформаційно-методичний центр » Дошкільна освіта » Накази та листи для ДНЗ
Накази та листи для ДНЗ
АдміністраторДата: Понеділок, 25.03.2013, 14:47 | Сообщение # 1
kolosvita

Група: Адміністратори
Повідомолень: 147
Нагороди: 1
Статус: Offline
Накази та листи
 
Отрощенко_МВДата: Четвер, 18.04.2013, 12:15 | Сообщение # 2
Отрощенко Марія Василівна

Група: ІМЦ
Повідомолень: 38
Нагороди: 0
Статус: Offline
Про проведення «Тижня безпеки дитини» в дошкільних навчальних закладах міста


Відповідно до зведеного плану тренувань та навчань на об’єктах господарської діяльності м. Коломиї з питань цивільного захисту, проведення «Днів цивільної оборони» в навчальних закладах та «Тижня безпеки дитини» в дошкільних навчальних закладах на 2013 рік, затвердженого міським головою 28.01.2013 р., необхідно провести «Тиждень безпеки дитини» в дошкільних навчальних закладах в період з 15 по 19.04.2013р.
Відповідно до статті 11 Закону України «Про дошкільну освіту» дошкільний навчальний заклад:
- створює безпечні та нешкідливі умови розвитку, виховання та навчання дітей, режим роботи, умови для фізичного розвитку та зміцнення здоров’я відповідно до санітарно-гігієнічних вимог та забезпечує їх дотримання;
- формує у дітей гігієнічні навички та основи здорового способу життя, норми безпечної поведінки;
- сприяє збереженню та зміцненню здоров’я, розумовому, психологічному й фізичному розвитку дітей.
З метою удосконалення теоретичних знань та практичних навичок вихователів з формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я та життя, з метою поліпшення якості навчально-виховної роботи з питань особистої безпеки та захисту життя рекомендуємо щорічно проводити в дошкільних навчальних закладах «Тиждень безпеки дитини» як форми систематизації знань дітей про безпечне довкілля.
Зміст «Тижня безпеки дитини» залежить від місцевих умов, традицій, природо-техногенних особливостей, території, професійного досвіду вихователів та підготовленості дітей.
Підготовку до проведення «Тижня безпеки дитини» в дошкільному навчальному закладі (далі – ДНЗ) потрібно розпочати з наказу про проведення «Тижня безпеки дитини», у якому зазначаються терміни та особи, відповідальні за проведення цього заходу, склад творчої групи.
До творчої групи, як правило, входять: завідувач ДНЗ; вихователь-методист; вихователі груп; медична сестра. Члени творчої групи знайомляться з різними варіантами проведення «Тижня безпеки дитини», що містяться в навчально-наочних та методичних посібниках, і адаптують їх до умов свого ДНЗ.
Відповідно до затвердженого наказу члени творчої групи складають план основних заходів з підготовки до проведення «Тижня безпеки дитини». Заплановані заходи мають бути конкретними та пізнавальними, цікавими не тільки для дітей, але й для їх батьків, які беруть участь у «Тижні безпеки дитини».
На основі загального плану проведення «Тижня безпеки дитини» вихователі складають план заходів для кожної вікової групи, який наповнюють змістом навчально-виховної роботи з дітьми: тематичні заняття; дидактичні, сюжетні, театралізовані, конструктивно-будівельні ігри з елементами безпеки життя; конкурси; естафети, змагання; екскурсії та прогулянки на природу; читання творів художньої літератури відповідної тематики; створення, розігрування, аналіз проблемних та небезпечних ситуацій; дотримання правил поведінки в різних ситуаціях.
План заходів обов’язково має містити практичний тренінг з евакуації дітей та працівників з приміщень дошкільного закладу. Терміни та порядок проведення навчальної евакуації визначається наказом завідувача. Мета цього заходу - відпрацювання правильної поведінки учасників навчально-виховного процесу під час екстремальних та надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.
Проведення «Тижня безпеки дитини» має проходити неформально, творчо, з позицій діяльнісного підходу. Це дає змогу забезпечити умови для збагачення досвіду дітей щодо безпечної поведінки.
Перший день «Тижня безпеки дитини» у ДНЗ можна розпочати зі святкових зборів, на які запрошуються батьки, шефи, спонсори. Незвичайна обстановка, яскраві транспаранти зроблять цей ранок справді святковим. Під час святкової лінійки проводиться парад груп-учасників у святковій формі з атрибутами здорового способу та безпеки життя. Це яскраве дійство надовго запам’ятається дітям.
Батьки відвідують заплановані заходи «Тижня безпеки дитини» у зручний для них час та беруть у них участь.
Під час проведення навчальної евакуації дітей та працівників з приміщень дошкільного закладу практично відпрацьовується проведення евакуації при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій.
За результатами проведення «Тижня безпеки дитини» радимо створити спеціальний стенд, на якому розмістити перелік заходів, фотоматеріали змагань та найкращі моменти проведення заходів, малюнки дітей – переможців конкурсу малюнків та інші наочні та ілюстративні матеріали.
Наприкінці «Тижня безпеки дитини» доцільно провести в групах бесіди з дітьми і з’ясувати, що сподобалось чи запам’яталося дітям, це допоможе оцінити проведену вихователями роботу з навчання дітей безпеки життєдіяльності.
Творча група складає звіт про підсумки проведення «Тижня безпеки дитини» в ДНЗ, за яким завідувач видає наказ про підсумки проведення «Тижня безпеки дитини», визначаються позитивні сторони та недоліки, намічаються терміни їх усунення.

Перелік нормативно-правових актів для забезпечення організації та проведення «Тижня безпеки дитини»

1. Закон України «Про правові засади цивільного захисту».
2. Закон України «Про цивільну оборону України».
3. Закон України «Про охорону праці».
4. Закон України «Про охорону дитинства».
5. Закон України «Про дошкільну освіту».
6. Закон України «Про захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру».
7. Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Положення про дошкільний навчальний заклад» від 12.03.2003 №305.
8. Наказ МОН України «Про Положення про функціональну підсистему «Освіта і наука України» єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру» від 03.09.2009 №814.
9. Наказ МОН України «Про затвердження Типової програми навчання працівників органів управління освіти і науки, навчальних закладів, установ, організацій і підприємств галузі» від 17.01.2002 № 28.
10. Наказ МНС України «Про затвердження Порядку здійснення підготовки населення на підприємствах, в установах та організаціях до дій при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру» від 23.04.2001 № 97.

Просимо після проведення «Тижня безпеки дитини» в ДНЗ (до 24.04.2013р.) направити в управління освіти Коломийської міської ради інформацію про проведену роботу із зазначенням кількості заходів, їх тематики та кількості вихованців, які залучались до проведення «Тижня безпеки дитини» в ДНЗ.

Начальник управління
М.Грицан


Отрощенко 25962
 
Отрощенко_МВДата: Четвер, 18.04.2013, 12:17 | Сообщение # 3
Отрощенко Марія Василівна

Група: ІМЦ
Повідомолень: 38
Нагороди: 0
Статус: Offline
Рекомендаційний лист щодо обговорення Листа Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 05.02.2013р. № 1/9-74 «Зупинити насилля над дітьми – справа нашої професійної гідності»


У зв’язку з численними прикладами негуманного ставлення до дітей, приниження їх гідності, що періодично з’являються у ЗМІ та Інтернеті, нагадуємо всім працівникам системи дошкільної освіти, що у статті 30 Закону України «Про дошкільну освіту» та пункті 37 Положення про дошкільний навчальний заклад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.03.2003 № 305 (із змінами), визначено вимоги до педагогічних працівників, які зобов’язані: дотримуватись педагогічної етики, норм загальнолюдської моралі, поважати гідність дитини; забезпечувати емоційний комфорт, захист дитини від будь-яких форм експлуатації та дій, що шкодять її здоров’ю, а також від фізичного та психічного насильства.
З метою попередження порушень правил професійної етики, передбачення відповідальності працівників за власні дії, а також на виконання листа Міністерства освіти і науки , молоді та спорту України від 05.02.2013р. №1/9-74 «Зупинити насилля над дітьми – справа нашої професійної гідності» та листа Головного управління освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації від 20.02.2013р. № 188/01-19/02 зобов’язуємо керівників дошкільних навчальних закладів міста переглянути Правила внутрішнього трудового розпорядку та у разі потреби здійснити в них відповідну корекцію згідно чинного законодавства України.
Керуючись Типовими правилами внутрішнього трудового розпорядку для працівників державних навчально-виховних закладів України, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 20.12.1993р. № 455, рекомендуємо:
- доповнити розділ «Основні правила та обов’язки працівників» Правил внутрішнього розпорядку дошкільного навчального закладу згідно з додатком та довести зміст нововведень до кожного працівника;
- обговорити Лист МОН, молоді та спорту України від 05.02. № 1/9-74 «Зупинити насилля над дітьми – справа нашої професійної гідності» в колективах;
- довести зміст Листа «Зупинити насилля над дітьми – справа нашої професійної гідності» до кожного працівника дошкільного навчального закладу;
- розробити додатки, до яких включити етичні норми діяльності, моральні принципи та правила професійної поведінки і передбачити відповідальність працівників.
Крім того, наголошуємо на персональній відповідальності керівників дошкільних навчальних закладів за дотримання працівниками правил професійної етики. При виявленні фактів жорстокого поводження з дітьми в сім'ї, насилля над ними або погрози щодо його вчинення, керівникам та педагогічним працівникам дошкільних навчальних закладів інформувати про з’ясоване відповідні органи та установи.

Начальник управління М.Грицан
 
Отрощенко_МВДата: Понеділок, 22.04.2013, 00:33 | Сообщение # 4
Отрощенко Марія Василівна

Група: ІМЦ
Повідомолень: 38
Нагороди: 0
Статус: Offline
від 27.02.13№_ 1/9-142____

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту
Автономної Республіки Крим, департаменти
(управління) освіти і науки (молоді та спорту)
обласних, Київської та Севастопольської
міських державних адміністрацій

Щодо вирішення окремих питань при
організації харчування дітей
у дошкільних навчальних закладах


Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України на чисельні звернення керівників дошкільних навчальних закладів, з метою вирішення окремих питань з організації харчування дітей, зазначає наступне:
Згідно п. 1.24 розділу І Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах від 17.04.2006 № 298/227 (далі Інструкція), проби відбирають в об’ємі порцій для дітей молодшої вікової (ясельної) групи.
У даному випадку мається на увазі: для дітей віком від 1 до 3 років. Також, Інструкцією встановлено, що проби страв кожного прийому їжі зберігаються протягом доби до закінчення аналогічного прийому їжі наступного дня, наприклад: сніданок до закінчення сніданку наступного дня, обід до закінчення обіду наступного дня тощо.
Зважаючи на те, що у дошкільних навчальних закладах можливі випадки відсутності необхідних продуктів харчування, допускається відхилення від примірного двотижневого меню. При цьому, заміна основних продуктів за їх відсутності здійснюється відповідно до додатку 8 постанови Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 р. № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» (із змінами), таблиці норм заміни продуктів за енергоцінністю. При необхідності здійснювати корекцію по виконанню затвердженого набору продуктів та згідно п. 1.30 Інструкції, кожні десять днів проводити аналіз якості харчування дітей.
Заступник Міністра Б. М. Жебровський


Відредаговано Отрощенко_МВ - Понеділок, 22.04.2013, 00:35
 
Отрощенко_МВДата: Середа, 22.05.2013, 09:21 | Сообщение # 5
Отрощенко Марія Василівна

Група: ІМЦ
Повідомолень: 38
Нагороди: 0
Статус: Offline
Н А К А З управління освіти Коломийської міської ради
від “14” травня 2013р. № 144

Про роботу дошкільних навчаль-
них закладів влітку 2013 року


Відповідно до затверджених в міському бюджеті коштів на утримання дітей у дошкільних навчальних закладах, враховуючи клопотання батьків та з метою оздоровлення дітей влітку, керуючись нормами чинного трудового законодавства

НАКАЗУЮ:
1. Тимчасово призупинити роботу дошкільних навчальних закладів на період:
- з 03.06 по 30.06.2013 року – ДНЗ №7,
- з 03.06 по 11.08.2013 року – ДНЗ №№5,18,
- з 17.06 по 11.08.2013 року – ДНЗ №9,
- з 01.07 по 11.08.2013 року – ДНЗ №№2,3,14,16,17,19,21,
- з 01.07 по 19.08.2013 року – ДНЗ №11,НВК №20.
2. Працівникам на період призупинення роботи дошкільних навчальних закладів, зазначених у п.1. даного наказу надати щорічні основні та додаткові відпустки згідно чинного законодавства.
3. Працівникам зазначених дошкільних навчальних закладів, тривалість відпусток яких менша за час призупинення роботи дошкільних навчальних закладів, провести оплату за час простою в розмірі 2/3 посадового окладу за весь час простою.
4. З метою збереження майна та будівель, проведення поточних ремонтів приміщень дошкільних навчальних закладів залишити впродовж літніх місяців такі посади: завідувачів, завгоспів, сторожів, двірників, робітників по обслуговуванню обладнання.
5. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою

Начальник управління освіти М. Грицан

Погоджено: Фенин У.І.
Вик. Отрощенко М.В.


Відредаговано Отрощенко_МВ - Середа, 22.05.2013, 09:28
 
Отрощенко_МВДата: Середа, 27.11.2013, 10:32 | Сообщение # 6
Отрощенко Марія Василівна

Група: ІМЦ
Повідомолень: 38
Нагороди: 0
Статус: Offline
УКРАЇНА КОЛОМИЙСЬКА МІСЬКА РАДА УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ
Н А К А З
від “21” листопада 2013 р. м. Коломия № 305
"Про проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності в навчальних закладах міста"
Відповідно до спільного наказу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області та департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської ОДА від 15.11.2013р №525 «Про проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах області»

НАКАЗУЮ:

1. Керівникам дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів:
1.1. Провести Тижні знань з основ безпеки життєдіяльності в період з 25 по 29 листопада 2013 року відповідно до Тематичного плану проведення (додаток 1).
1.2. Організувати проведення батьківських зборів щодо запобігання невиробничому травматизму серед дітей.
1.3. Поновити інформаційно-довідкові куточки з питань безпеки життєдіяльності в закладах.
1.4. Провести конкурси, вікторини на знання правил безпечної поведінки та з питань профілактики невиробничого травматизму.
1.5. Організувати проведення відкритих уроків з питань безпечної життєдіяльності та профілактики травматизму невиробничого характеру із залученням фахівців територіальних підрозділів У ДСНС в місті.
1.6. Під час проведення Тижня знань у загальноосвітніх навчальних закладах організувати з дітьми за участю представників територіальних підрозділів У ДСНС в місті відпрацювання практичних дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій та надання першої допомоги травмованим і потерпілим.
2. Контроль за виконанням цього наказу покласти на начальника відділу загальної середньої освіти управління освіти В.Мельника.

Заступник начальника управління В.Вінтоняк

Гот. Мельник В.В.

Додаток 1
до наказу управління освіти
«___»___________2013р.№___

ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН
проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності у
дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах України

Небезпека вдома і на вулиці
Основні правила поведінки:

при експлуатації побутових газо- та електроприладів;
на транспорті, автошляхах і залізниці;
під час зимового відпочинку поблизу водоймищ;
при зустрічі зі свійськими та дикими тваринами;
під час подорожі до лісу;
при виникненні пожежі у квартирі;
при виявленні розливу ртуті;
при користуванні предметами побутової хімії та піротехнічними засобами;
при виявленні маловідомих предметів;
під час новорічних та Різдвяних свят;
радіаційна безпека і захист населення у разі виникнення надзвичайних
ситуацій.

Матеріали і форми навчання повинні відповідати віковим групам дітей: (дошкільний вік, 1- 4 класи, 5 - 7 класи, 8 - 11 класи).
Для повного засвоєння матеріалу необхідно використовувати наочні посібники: схеми, плакати, макети, презентації, відеофільми тощо.
Приділити увагу практичним питанням навчання дітей правильному поводженню в різних життєвих ситуаціях. Під час бесід наводити конкретні приклади.


Відредаговано Отрощенко_МВ - Середа, 27.11.2013, 10:35
 
Форум » Інформаційно-методичний центр » Дошкільна освіта » Накази та листи для ДНЗ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: