Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 18:56
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Навчальні заклади

Статистика сайту


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід

Логін:
Пароль:

Останні оголошення

[23.03.2020][Термінові оголошення]
Оголошення про закриття тендеру
[20.03.2019][Листи Управління]
Про Всеукраїнську премію "Диво-Дитина"
[18.02.2019][Накази Управління]
Всеукраїнський конкурс на кращий план-­конспект уроків природничих дисциплін із елементами медіаграмотності для 1-11 класів
[07.02.2019][Листи Управління]
Перелік міжнародних мовних іспитів результати
[05.02.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[30.01.2019][Накази Управління]
Про внесення змін до наказу від 28.12.2018р.№214-од "Про організацію підвищення кваліфікації педагогічних працівників"
[30.01.2019][Накази Управління]
Про відрядження на курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників Коломийської міської ОТГ у лютому 2019
[18.01.2019][Поточні оголошення]
Щодо проведення вебінару до Дня безпечного Інтернету
[17.01.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[03.01.2019][Поточні оголошення]
Літній табір з олімпіадної математики для талановитих підлітків

Корисні посилання

Головна » 2019 » Листопад » 11
"Чим повніше джерело знань, тим глибша ріка життя"
Валентин Доміль

За сприяння Корпусу Миру в Україні вчителі англійської мови Коломиї та приєднаних територіальних громад мали чудову можливість підвищити свій рівень педагогічної майстерності, взявши участь у виїзному трьохденному семінарі-тренінгу "Teach On!”.

Навчання проходило з 30 жовтня по 1 листопада в мальовничому селі Яблуниця. Учителів гостинно приймав готель "Brooklyn”, якому організатори проекту висловлюють велику вдячність.

 

Захід проводився в рамках гранту RELO (Regional English Language Office) of the US Embassy, який виграла Ірина Ткачук, заступник директора з навчально-виховної роботи Коломийського ліцею імені Михайла Грушевського. Ірина Степанівна спільно з волонтерами Hannah Coursey, Emely Gams та Nicholas Dubrovin організували й провели лекції і майстер-класи з тем:
- How Learners Learn Languages/Learning Styles;
- Teaching Reading;
- Crafts in Teaching English;
- Teaching Speaking/Listening;
- Mistakes Management/Testing;
- Teaching Writing;
- Motivation;
- Adapting the Textbook;
- Project Based Learning.



25 учасників семінару-тренінгу оволоділи новими теоретичними та практичними знаннями, отримали сертифікати та висловили щиру вдячність організаторам заходу.
Додав: News | Переглядів: 311 | | Дата: 11.11.2019

1 листопада 2019 р. на базі Коломийського ліцею №1 імені В. Стефаника відбувся «Круглий стіл» з питань викладання предметів духовно-морального спрямування в Івано-Франківській області, який проходив за ініціативи Міністерства освіти і науки України, Громадської ради з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України, за підтримки Департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської облдержадміністрації, Управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської облдержадміністрації, Івано-Франківського інституту післядипломної педагогічної освіти, управління освіти та інформаційно-методичного центру управління освіти Коломийської міської ради.

Метою заходу було ознайомлення з досвідом роботи Івано-Франківської області як лідера у вивченні предметів духовно-морального спрямування.

Подією зацікавилось понад 150 учасників. Це вчителі, що читають предмет «Основи християнської етики», методисти, вихователі дошкільних груп, керівники закладів загальної середньої освіти, а також представники різних релігійних організацій. 



З вітальним словом виступили: Володимир Васильович Бойцан – заступник міського голови, Володимир Станіславович Марущенко – голова Громадської ради з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України, Паночко Михайло Степанович – Єпископ Української церкви віри євангельської, Кир Василій Івасюк – правлячий Архієрей Коломийської єпархії Української Греко-Католицької Церкви, Ігор Олегович Гаврилюк – начальник управління освіти і науки Департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА, Любомир Бориславович Бордун – начальник управління освіти Коломийської міської ради та Архимандрит Феогнос Бодоряк – ректор Івано-Франківського Богословського інституту.

Виступи підготували двадцять сім учасників «Круглого столу». Розпочав виступ Юрій Євгенович Решетніков, заступник голови Громадської ради з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України, продовжили тему Світлана Володимирівна Сміх, методист лабораторії національного виховання Івано-Франківського інституту післядипломної педагогічної освіти, Оксана Романівна Сенчук, секретар Громадської ради з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України. Усі виступи були наповнені глибоким змістом та корисною інформацією для подальшої роботи з предметами духовно-морального спрямування. Виступали також і наші коломияни – Марія Миколаївна Гнатюк, учитель Коломийського ліцею імені М. Грушевського, Голова Союзу українок Коломийщини, Христина Ярославівна Бойчук, вихователь Коломийського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №14 «Світанок» та Кир Василій Івасюк, правлячий Архієрей Коломийської єпархії Української Греко-Католицької Церкви.



Підсумовуючи, зауважимо, що здобутків у Івано-Франківської області чимало, однак залишається багато напрямів, які потрібно ще опрацювати. Зокрема, вкраплення предметів духовно-морального виховання в Нову українську школу, відповідно підготовка методичних матеріалів, інтеграція елементів духовно-морального виховання в процес викладання загальноосвітніх дисциплін, залучення батьківської громадськості для вирішення важливих питань тощо. Бо очевидно одне: виховання - обов'язкова складова навчального процесу, а духовно-моральне спрямування - ключовий запобіжник деморалізації суспільства.
Додав: News | Переглядів: 254 | | Дата: 11.11.2019

Після завершення шкільних інтелектуальних змагань, де визначилися кращі знавці навчальних предметів, 1 листопада розпочався ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін з 20-ти навчальних предметів. Відповідно до квоти, у ньому візьмуть участь 1043 учні. Першими у графіку проведення були олімпіади з екології та історії. 120 переможців ІІ етапу, які отримають найкращі результати, будуть захищати честь міста в інтелектуальних змаганнях Івано-Франківської області.
Бажаємо всім учасникам олімпіад успіху та перемог!

Додав: News | Переглядів: 281 | | Дата: 11.11.2019

31 жовтня відбувся науково-практичний семінар на тему: "Особливості роботи з дітьми з розладами емоційно-вольової сфери". Ведучі, кандидат психологічних наук Мирослава Кулеша-Любінець та клінічний дитячий психолог Олена Барган, ділилися теоретичними та практичними аспектами дитячої патопсихології. Зокрема, торкнулися таких розладів емоційної сфери у дітей як синдром дефіциту уваги з гіперактивністю, аутизм, тривожний та депресивний розлади, агресивність. Наприкінці провели ресурсну вправу для учасників семінару та потішили приємними сюрпризами і подарунками.




Додав: News | Переглядів: 302 | | Дата: 11.11.2019

30 жовтня 2019 р. відбувся виїзний семінар учителів естетичного циклу у м. Чернівці. 
Захід було проведено з метою удосконалення знань, формування цілісних національно-культурних уявлень, поглиблення знань з архітектури й мистецтва.
У рамках семінару була зустріч з екскурсоводом, яка розповіла про пам'ятки архітектури міста. Також учасники семінару відвідали Чернівецький національний університет, Чернівецький обласний художній музей та Чернівецький обласний музей народної архітектури та побуту.
Такі екскурсії сприяють поширенню наукових знань, обміну інформацією, збагаченню особистого культурного досвіду учасників.
Особлива подяка за допомогу в організації Галайді Любов Степанівні, голові методоб'єднання вчителів музичного мистецтва, вчителю Коломийської гімназії №10.


Додав: News | Переглядів: 266 | | Дата: 11.11.2019