Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 12:19
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Навчальні заклади

Статистика сайту


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вхід

Логін:
Пароль:

Останні оголошення

[23.03.2020][Термінові оголошення]
Оголошення про закриття тендеру
[20.03.2019][Листи Управління]
Про Всеукраїнську премію "Диво-Дитина"
[18.02.2019][Накази Управління]
Всеукраїнський конкурс на кращий план-­конспект уроків природничих дисциплін із елементами медіаграмотності для 1-11 класів
[07.02.2019][Листи Управління]
Перелік міжнародних мовних іспитів результати
[05.02.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[30.01.2019][Накази Управління]
Про внесення змін до наказу від 28.12.2018р.№214-од "Про організацію підвищення кваліфікації педагогічних працівників"
[30.01.2019][Накази Управління]
Про відрядження на курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників Коломийської міської ОТГ у лютому 2019
[18.01.2019][Поточні оголошення]
Щодо проведення вебінару до Дня безпечного Інтернету
[17.01.2019][Листи Управління]
Керівникам закладів освіти міста та приєднаних сільських територіальних громад
[03.01.2019][Поточні оголошення]
Літній табір з олімпіадної математики для талановитих підлітків

Корисні посилання

Головна » 2019 » Листопад » 11 » Круглий стіл
10:41
Круглий стіл
1 листопада 2019 р. на базі Коломийського ліцею №1 імені В. Стефаника відбувся «Круглий стіл» з питань викладання предметів духовно-морального спрямування в Івано-Франківській області, який проходив за ініціативи Міністерства освіти і науки України, Громадської ради з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України, за підтримки Департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської облдержадміністрації, Управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської облдержадміністрації, Івано-Франківського інституту післядипломної педагогічної освіти, управління освіти та інформаційно-методичного центру управління освіти Коломийської міської ради.

Метою заходу було ознайомлення з досвідом роботи Івано-Франківської області як лідера у вивченні предметів духовно-морального спрямування.

Подією зацікавилось понад 150 учасників. Це вчителі, що читають предмет «Основи християнської етики», методисти, вихователі дошкільних груп, керівники закладів загальної середньої освіти, а також представники різних релігійних організацій. 



З вітальним словом виступили: Володимир Васильович Бойцан – заступник міського голови, Володимир Станіславович Марущенко – голова Громадської ради з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України, Паночко Михайло Степанович – Єпископ Української церкви віри євангельської, Кир Василій Івасюк – правлячий Архієрей Коломийської єпархії Української Греко-Католицької Церкви, Ігор Олегович Гаврилюк – начальник управління освіти і науки Департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА, Любомир Бориславович Бордун – начальник управління освіти Коломийської міської ради та Архимандрит Феогнос Бодоряк – ректор Івано-Франківського Богословського інституту.

Виступи підготували двадцять сім учасників «Круглого столу». Розпочав виступ Юрій Євгенович Решетніков, заступник голови Громадської ради з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України, продовжили тему Світлана Володимирівна Сміх, методист лабораторії національного виховання Івано-Франківського інституту післядипломної педагогічної освіти, Оксана Романівна Сенчук, секретар Громадської ради з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України. Усі виступи були наповнені глибоким змістом та корисною інформацією для подальшої роботи з предметами духовно-морального спрямування. Виступали також і наші коломияни – Марія Миколаївна Гнатюк, учитель Коломийського ліцею імені М. Грушевського, Голова Союзу українок Коломийщини, Христина Ярославівна Бойчук, вихователь Коломийського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №14 «Світанок» та Кир Василій Івасюк, правлячий Архієрей Коломийської єпархії Української Греко-Католицької Церкви.



Підсумовуючи, зауважимо, що здобутків у Івано-Франківської області чимало, однак залишається багато напрямів, які потрібно ще опрацювати. Зокрема, вкраплення предметів духовно-морального виховання в Нову українську школу, відповідно підготовка методичних матеріалів, інтеграція елементів духовно-морального виховання в процес викладання загальноосвітніх дисциплін, залучення батьківської громадськості для вирішення важливих питань тощо. Бо очевидно одне: виховання - обов'язкова складова навчального процесу, а духовно-моральне спрямування - ключовий запобіжник деморалізації суспільства.
Додав: Гість | Переглядів: 254 | | Рейтинг: 0.0/0